“İsmet İnönü’yü acımasızca eleştirenlere ve hakaret edenlere şunları hatırlatmak lazımdır” Ünlü belgesel yönetmeni Cengiz Özkarabekir belgelerle konuştu

İsmet İnönü’yü acımasızca eleştirenlere ve hakaret edenlere şunları hatırlatmak lazımdır; Kuşkusuz Milli Kurtuluş savaşımızın en önemli isimlerindendir İnönü.
Fakat ben 2. Dünya harbini araştıran, onlarca Kitap okuyan, belgeseller izleyen ilgili biri olarak sadece İnönü’ye dil uzatan değil herkesin 2. Dünya harbini biraz araştırmasını isterim.
Zira bu savaşta 60 milyondan fazla insan ölmüş, milyonlarca insan sakat ve öksüz kalmıştır.
Almanlar Sovyet Rusya’ya saldırdığında savaşın sonuna kadar 20 milyondan fazla Sovyet insanını öldürmüştür, bunun intikamıyla Ruslar da Berlin’e girene kadar önüne geleni öldürmüştür.
Milyonlarca kadın tecavüze uğramıştır.
Açlıktan insanlar’ın neler yediğini buradan yazamayacağım bile.
İnsanlık tarihinin gördüğü en acımasız, en berbat kavgasıdır 2. Dünya harbi…
İşte böyle bir zamanda İnönü Türkiye’yi savaşa sokmamayı başarmış, kendi tabiriyle “belki çocukları aç bırakmış ama babasız bırakmamıştır”.
Bu savaşa girseydik neler olurdu bize? Hiç düşündünüz mü?
İşte bunu görmek için 2. Dünya harbi belgeselleri izlemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca son bir not; 1940-45 yılları arasında medeniyetin beşiği Avrupa’da trenler toplama kampına yok etmek için insanları taşırken aynı yıllarda Türkiye’de eğitim öğretim için, aydınlıkçı, cumhuriyetçi bir nesil yetiştirmek için çocuklar ve gençler trenlerle KÖY ENSTİTÜLERİNE taşınıyordu.
O yüzden Cumhuriyeti kuranlar, tüm değerler, Atatürk ve İsmet İnönü’yü eleştirirken yüz defa düşünmek lazımdır…
O kadar…

Cengiz Özkarabekir