Hürriyet Gazetesi’nin en sevilen adamlarından biriydi.. 27 Ağustos sabah saat 05.00’e yaklaşırken telefonum çalınca uykulu gözlerle ekranda Çiğdem Kalealtı Kutay ismini gördüm. ‘Eyvah Nezih Müdür’ diyerek yataktan fırladım.

NEZİH KUTAY MÜDÜR BİR YIL ÖNCE BUGÜN VEFAT ETMİŞTİ …
Tam bir yıl önce 27 Ağustos sabah saat 05.00 e yaklaşırken telefonum çalınca uykulu gözlerle ekranda Çiğdem Kalealtı Kutay ismini gördüm. ‘Eyvah Nezih Müdür’ diyerek yataktan fırladım.
Çiğdem ağlamaktan konuşamıyordu.
“Muammer Abi Nezih, Nezihi kaybettik” diyebildi.
O an teselli etmek için bir şeyler söyledim ama bir ara ‘Benim için Nezih Müdür seyahate çıktı sende öyle düşün metanetli ol’ dediğimi hatırlıyorum.
Hastanede devamlı ziyaret ettiğim Nezih Müdür ağırlaşınca o haliyle görmeyeyim diye son günlerde hastaneye gitmiyor ancak gecesini gündüzüne katarak hastanede ona güç veren eşi Çiğdem’den her gün telefonla bilgi alıyordum.
Maalesef o an gelmişti ve hangi saatte olursa olsun beni mutlaka ara dediğim Çiğdem telefondaydı.
Onu sadece 18 yıl idare Müdürlüğü yaptığı Hürriyet’te değil Doğan Medya grubunda sevmeyen yoktu.
Hastalığı süresince hem hastanede ziyaret ettiğimde hemde Kemoterapi gördüğü halde bir kaç kez yarım gün gazetedeki işlerini takip etmeye geldiğinde birlikte fotoğraflar çektiriyorduk.
Ancak o hayat dolu, her zaman sempatik, sevecen ve gözlerinin içi gülen haliyle hatırlansın diye Instagram ve Face’te, sinsi hastalık ciğerlerini sarmadan önce makamında çektiğim ekteki fotoğrafını koyuyordum.
Aradan bir yıl geçmiş ve ben Nezih Müdürü yine aynı fotoğrafla yad ederken Allah’ın rahmeti üzerinde olsun diyorum.
Nurlar, ışıklar içinde yat Nezih Müdürüm.

Muammer Elveren

Muammer Elveren