Heybeliada’da 50, 60 ve 70’ler, Papatya Gazinosu ve daha nice yıllardaki kişileri tek tek saydı

Heybeliada’da 50, 60 ve 70’li yıllarda doğanların takıldığı gençliğimizin yegane mekanı, Kazım amcanın yeri, Memoş’un yeri, tahta masa ve sandalyeleri, sarmaşıkları, kedileri, Rumları, Musevileri, Ermenileri, Süryanileri, şamataları, kavgaları, partileri, oyunları, kışın sobası, çiftli nöbet kapısı ve daha bir çok anısıyla PAPATYA ya da PAPATYA GAZİNOSU…
Hiç unutmuyorum ilk aşklarımız orada filizlenmişti, orada ağız okuma oyunları geliştirmiştik, guruplar kurmuş bunları kendi aramızda tesçil etmiştik. Bozli çetesi, Langa Çetesi, dans grupları, fıkra gurupları, mini futbol gurupları ve daha birçok gurup.
Saat 21.00’da guruplar Papatya’da toplanmak zorundaydı. Toplanma yerine geç kalan kişiyle gurubun diğer üyeleri 15 dakika konuşmazdı. Daha bir sürü anısıyla mazide kaldı. Açık söylemek gerekirse biz 65’liler Papatyanın en şamata grubuyduk; Ben, Umur, Yaşar, Can, Alpay, Tayfun, Serpil,
Serap, Meltem, Özlem, Ebru, Şeyla, İstar, Silva, Mithat, İshak, Volkan, Cengiz ve bir okadar aklıma gelmeyenler… Herkesin gıptayla baktığı gruptuk. Gruba katılmak için oylama yapılırdı. Herkesin kabul etmesi gerekiyordu. İlginç olan ise yazları adaya gelen yazlıkçı arkadaşlarımız ile tatlı bir rekabet içindeydik. Çok ama çok arıyoruz o günleri o anıları bir araya geldiğimiz her fırsatta konuyu ne yapıp edip Papatya’ya getiririz.
Eeee yaşatmak lazım bombok Kazım’ı, Kör Adalıyı, Acem İsmet’i, Dilsiz Osman’ı, Yano’yu, Miçi’yi, Çamuru, Pinpon’u (Şaban amca), Cemal’i, Yavuz’u (Aşk gemisi battı July öldü..:(((…),
Beto’yu, Polis Beko’yu, Polis Onur’u, Saatçi Muammeri, hepsini ama hepsini saygı ve sevgiyle anmak lazım.
İki bina arası fiskosları, adalı kızlara laf atan günü birlikçileri dövmeleri, bakışmaları, kesişmeleri, Ahmet ile İsmail’in babası Hasan Abinin Papaz Ekmeği tostunu, Rum pastanesinin Üzümlü kekini, Eski Meltem Pastanesini, Andon Amcayı, Berber Yaniyi, Yeni, Ayyıldız ve Zafer Sinemalarını, Makinist Yorgo’yu, Sinemacı Ali’yi Sinemacı Mehmed’i, Kazım Amcanın köpeği Cimi’yi ve tabi ki limonatasını (hala üstüne tanımıyorum), Okeye dördüncü, tavlaya rakip aramayı, Pis yedili, dost Kazığını, King, Üç beş sekiz, Pişti, Batak oynamak için kapışmayı, Koltukta doğuran kediyi, Umut’un (Ufuk’un yeğeni) oturanların altına balon sıkıştırmasını, Onun Babaannesini, Üç bant ve dört top bilardoyu, Geylanı, Paf Küf Tuncay’ı (Rahmetli), Papatya’nın efsane garsonları Günay’ı ve Cafer’i, çay ocağın da Mayk’ı, daha sonra garson Hasan’ı, Körlerin Konserlerini, Süryani idman yurdunu ve aşklarımızı;
Daha nice nice anılarla dolu yıllar unutulur mu hiç.
Yuh olsun bize yaşatamadık…(Kolyoslar Yandoros Meyilli; Onbes dakka sonra Amerika…Miçi),
(Beyaz Peynir köpeği, tel dolaptan kim çıkar…Korsan Ahmet),
(Mıck Bende para çok ama sizin gibi serserilere yok. mıck…Bombok Kazım)
(Çamurda bit vaaaar..Senin ananın a…… bit var. :(( ),
Korsan Aydın, Korsan İsmail, Korsan Yaşar’lar ooo saymakla bitmez hepsi bir anı yahu kitaplara sığmaz.
Hadi gelin bakalım katılın sizde daha kimler vardı. Ekleyelim…

İŞTE PAPATYA’ SEVERLER DERNEĞİ DOSTLARI )))
Necdet Turan, (Dee Jay)
Umur Akman (Monkey-Maymun:)) ve namı değer Parlak)
Meltem Özdemir, (Adalar güzelimiz)
Ebru Yazıcıoğlu, Fesatsın fesat ..
Özlem, (çilli)
Cengiz Özden (Eee tabi ki Ayı Cengiz-Cicey)
Yaşar Aydoğan (Göden gözlü AĞA Yaşar, Apıkışan pıkav pıkav..)))
Can Kahraman (Piç-Fırlama her ikisi de uyar)
Şeyla, İstar, Pelin (Jaws Metenin kardeşi)
Taki Devekuzu (Kırmızı sokakta sıkı bir ikiliydik.)
Stelyo Devekuzu (abisi çok uyurdu hatırladığım.)
İzmini Teyze Annesi
Stavro Amca (babası) bir gün birine kızmış tüm adaların elektriğini kesmiş anlatır durur Marika teyze.
Alexandr Ziskov (Alex kızdıkça döverdik hımm:)))))))))) ama çok da severdik iyi dostu şimdi sanırım Avusturya da; gecikme için kusura bakma Alex)
Kerim Perçin; (Rahmetli dedesi PİNPON amca (Şaban Dede) Papatya’ya gelir Kerim dâhil hepimiz kaçak okey oynuyoruz, zavallımın gözleri iyi görmezdi Kerim’e yaklaşıp elini omzuna koyarak o dişsiz ağzıyla “Evladım Kerim nerde” diye sorardı Kerim’de sakince “biraz önce buradaydı eve gitti Şaban amca derdi” oda “dalgamı geçiyorsun lan bur da okey oynuyormuş dediler” deyip Kerim’e patlatırdı ardından ne okey kalırdı ne bişi hepimiz gülmekten komaya girerdik:)))))…Evet Sibel’in de belirttiği gibi ilk aşkı…
Tayfun Gürol (Çaça Tayfun)
Hilal Suerdem Labor Kimya (Şimdi Kiğılı’nın başında) Ama beş kere KARI (KAĞI onun deyimiyle) demeden bırakmazdık…
Alpay Erkalan (Bakımsız Tarzan) Güzel dans ederdi… Özellikle Ttravoltanın danslarını…
Tuli (Uğur Berk) Yaşar Kabataş otobüsünde kadına pandik atar sonra dönüp Tuli’ye (Kadını ne elliyorsun lan utanmıyor musun’ der. Bunun üzerine kadın da ‘çantayı Tuli’nin kafasına yapıştırır. Önlerden Tuli’nin babası Rahmetli Aziz amca arkada ne oluyor diye bir bakar kadın Tuli’yi pataklıyor hem de ırz düşmanı diye bağırıyor. Sonra bir tomarda Aziz amcadan dayak yer. Bize de otobüsten gülerek kaçmak düşer.
Cengiz Kap namı değer Kap Cengiz…
Alper Hatay (Türkiye nin ilk kadın subayı Yurdanur teyzenin oğluydu… Kazanova derdik. Az anımız yoktur cadde üzerindeki evlerinde az korkutmadık insanları evde yatır var diye…)
Sibel Atçı çok güzel mavi gözleri vardı…
Reha Gedizli (Rocky Balboa, 13 senenin üstüne şampiyonluğumuzda Ali Sami Yen de yanımdaydı… Sıkı FB’dir ama candır.)
Çetin Çukur (Simosen, Çukur beraber anca mezun olduk. Rahmetli Abduş sınav yapmak için bizi camda beklerdi bizde son basket hocam diye oyalardık. Allah için sınavlara girmezdik bize geçer verirdi. Nur içinde yatsın bize çok hakkı geçmiştir.)
Tayfun Çobandede (Kendi ağzından: 82 kışında Nevicat sokak ve itfaiyeden ödünç(?)aldığımız merdiven bende adanın izini bırakmıştı hatırlarsan.) Hatırlamaz mıyım kaç kişi binmiştik merdivene acaba sen en önde oturuyordun bakkal mehmet’in köşesindeki elektrik direğine vurmuştun dizini. E tabi kırılmıştı. Kaydığımız merdiven onun sedyesi olmuştu.
Aydın Metin (Savcı Aydın)
Bahadır Ahıska (İyi arkadaştık)
Derya Turunçoğlu (Okul komutanın oğlu. Toparlak Uğur’ un boyu yetmezdi ona vurmaya zıplayıp zıplayıp tokat atardı mini futbolun içinde. Sebep dersen; ortada sebep mebep yok. Derya o kadar saf ve temiz gelmişti ki adaya ağzına bir argo söz ne bir küfür almazdı ama bu durum çok uzun sürmedi bir ayda uydurduk onu kendimize ve adaya. Şimdi Etilerde reklamcılık yaptığını biliyorum.)
Tayfur Ülker (Babasını çok severim, mahalle arkadaşım. Şimdi Kanada’da yaşadığını biliyorum.)
Ufuk Deniz (Pota hastası diyebilirim.) Kırtasiye işiyle uğraşıyor. Beşiktaş Kabalcı’da. Ece Ajanda)
Nilüfer Aktaş, Yaşar Hür, Özen Karsan, Lale-Jale Uzunkaya, Aysu Koçman, Fen bölümü güzelleri
Koray ve Kınay Eşiyok kardeşler. (İlginç tiplerdi kısa sürede adaya uyum sağlamışlardı.)
Yusuf Kaya (Konuşurken dili sürçerdi kelimeler takılırdı inat etti düz konuşmaya ve çözdü. Hatırladığım kederiyle hiç dış destek almadan yaptı bu işi. Şimdi yurt dışında bir yerlerde.)
Ali ve Ayşe Kaya (Yusuf’un kardeşleri)
Süleyman Durmuş
Mustafa Uzunhasan (Uzunhasanlar familyasının son ferdi.)
Arzu Ülker (Tayfur’un ablası)
Dilek Taşıyıcı (Halen adada olduğunu biliyorum, rahmetli Ümit in kardeşi)
Ümit Taşıyıcı (Rahmetli…Allah rahmet eylesin…:(((…Fıkra konusunda çok kapışırdık, ada hakkındaki hikayeleri onun ağzından dinlemek daha bi keyifliydi. Değişmez basketbol beşlisinin bir parçasıydı Şanver, Ali, Hüseyin), Ali Apak (Centilmen Basketçi… Herhalde adaya belki dünyaya böyle bir insan gelmez. Bundan yüzyıllar önce doğsaydı kesin peygamber olurdu. Tertemiz bir insan.)
Tuğçan (Adaya döndü galiba)
Şanver (Basketbol hastasıydı kavgada göğsüyle deviremediği yoktu ama bilek güreşinde Ciceyi deviremiyordu acayip takılıyordu bu nasıl kuvvet diye.)
Hüseyin Avni Uzer (Halen saç problemi çekiyor mu, bir araya geldik mi konu saç eee keller gurubuyuz ya)
Cengiz Gökçek (Liman)
İshak Erener (Her bayram namazlarında hocaya şikayet ederdik gayri Müslim diye…)) niyeyse:(((
Burak Erener (İshak’ın kardeşi)
Faciya (Pazarcı, caddeden bir dostumuzdu çok ilginç gözlerinin renkleri farklıydı, dört parmağı da yoktu, pazarcılık yapardı ama sıkı dans ederdi bu yüzden de bize takılırdı…)
Ufuk Delen (İbrahim Kıranın yanında Yüksel abi (Feti’nin babası ) kayıkhanesine takılırdı galiba amcasıydı Yüksel Abi.
Çetin Kılıç (At Çetin iihiiihiii ))
Hüsnü Sözer (Surviver)
Oktay Babat (Baco)
Vildan Köken (Cimbomun Efsane Kaptanı Centilmen Uğur’un kızı)
Selim Köken (Oğlu)
Uğur Köken (Ta kendisi)
Levent Şentürk (Yeğeni)
Cüneyt Şentürk (Küçük yeğeni)
Apo Şentürk (Apo Amca)
Mustafa Aydoğan (Mudo)
Mehmet Yel (Safran kralı olacaktı ama olmadı)
Hakan Kocabaş (Kocakafa :(( Allah rahmet eylesin. Teşekkürler Mudo hatırlattığın için çok zamansız aramızdan göç etti.:((…)
Gönül Aydoğan Bilgiç
Hakan Bilgiç (Adatepe gemisin de benim İkmal Subayı’mdı, sayesinde çok rahat askerlik yaptım… İtiraf ediyorum)
Güray Altın (İyi cimbomlu,
Altay Altın (Hasta Beşiktaşlıydı)
Oktay Altın (Teğmenim)
Koray Hatay (Arif sağol hatırlattığın için çok yakışıklıydı aramızdan erken ayrıldı, çok da yakındık)
Levent Durmuşoğlu
Yorgo ? (Manastırda yaşardı)
AKi Panoyotidis (Geçenlerde Plajda karşılaştım. Halen aynı Aki birde oğlu var çok tatlı)
Ari (amerikaya yerleşmişti)
Arda(İshak’ın kankalarındandı)
Yorgo- Georgios Eglezakis (Apostol’un oğlu iyi sutopu oynardı. Bir keresinde attığı top suyun üzerinde kayıp plajın iskelesinde yürüyen bir kadına çarpmış ve bayıltmıştı.)
Dimitro (Kalfa)
Delo Murat
Gececi Necdet (Adaş)
Erdal Aygün (Dışşş…Bir zamanların Üçgen Erdal’ı…Yazlıkçı hatunlar üçgen vücuduna bayılır, pazılarını sıkarlardı. Eee Erdal’da mest olurdu. O gece çamlimanında alamana ağlarını, deniz yerine kayalara atardı.))))
Erol Aygün (Abisi)
Erdoğan Aygün (Allah Rahmet eylesin idolümdü)
Ekrem Aygün (Adaların en sıkı zıpkın balık avcısı…Dalgıç)
Baha Çelebi (Ekremin rintintini.. Çok takılırdı Baha’ya. Hele ona bir gece Can’lar korkutma tuzakları hazırladılar . Gecenin sonunda Baha Volkan’ların evinden çizmelerini ters giyerek kaçarken Ekrem’e yakalanmış ertesi günü Papatya’da anlatıp çok gülmüştük. Yahu:))))
Suha Çelebi (Baha nın abisi; makarna hikayeleri çok meşhur; 18 topla bir kleps de 10 sayı yaparmış…))
Erdem Aygün,
Öktem Reis,
Erdener Reis,
Panayot Usta,
Bafralı Hasan,
Bisikletçi Adnan Usta (çıraklık yapardım)
Bisikletçi Kadir Usta,
Eczacı Andon amca,
Ramazan (Liman)
Hakan Yaşar (Kıldı Kıl Hakan Kaldı)
Haldun Yaşar (Hakanın babası)
Muhtar Zeki ( Tuna teyzenin babası Hakanın dedesi; Evine Mithat’ın babası Ali Osman amca veya Kâmil amcanın eşekleri ile çıkardı)
İzzet Bora
Sevim bora
Adile Kendibulan kırmızı sokak eşrafından sevgili dostlarımız.
Mehmet Kendibulan
Nigar
Nurali Bayar
Emrah Bilgin (Accaip güzel top oynardı, en yakın arkadaşlarımdan Veysel’in abisi)
Fikret Çelik (Nişantaşı arkadaşım)
Turgut (Toparlak Uğur’un abisi)
Turgay Ebcim
Metin Kılıç (Çetinin abisi)
Ergün Bakkal
Erol Sarıgül
Ergün Sarıgül
Nurten Sarıgül
Nurşen Sarıgül
Akın Özdemir (Apranti)
Coşkun Özdemir
Ahmet Kaya
Toparlak Uğur (Allah Rahmet eylesin)
Gökdeniz Karaer
Cengiz Karaer
Tuncay Karaer (adalar arası yüzme şampiyonu… Allah rahmet eylesin)
Muhammer (Pişmaniyeci)
Nail (Pişmaniyeci-İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim)
Eyüp
Uğur (Pişmaniyeci
İbrahim Kıran
Hüseyin Yılmaz
Uğur Kıran (Uğur ile Hüseyin Burgaz Cennet’de garsonlar ve adanın yerlisi tarafından biraz dayak yerler eh birazda tartaklanırlar. Onlar adaya gelmeden olayın haberi Papatya’ya gelir. Hiç unutamadığım belki de hiçbir yerde görmeyeceğimiz bir birliktelik örneği göstermiş birbirini seven sevmeyen yüzlerce adalı Papatya’dan hareketle limandan Kumcu’nun, Korsan Yaşar’ın, İbrahim Kıran’ın motorlarıyla Burgaz ada’ ya çıkartma yapmıştık… Sonuç malum) Bu olay efsane olmuş adalı gençlerin dilinde halen anlatılmakta. Tabi gerçeğine bire on katarak.))
Şenol Kayadibi (Ayı Şenol)(“Bir porsiyon tavuk göğsü ekmeği bol olsun”…Bu Şenol çok alemdi yahu.)
Mithat Aydoğan (Rüzgar-Süt Kardeşim Sadece yazları da görüşsek kalplerimiz bir atar.)
Nihat Aydoğan (tırıvırı)
Cihat Abi (Namı değer Turudi … Allah rahmet eylesin bilir misiniz Turudi neden denirdi ona . Amerika da ki sevgilisinin adıydı başına ne geldiyse ona olan sevgisinden aşkından geldi )
Mevlüt Yılmaz (80 İhtilalinde Deniz Atı’nda yanlışlıkla bir inzibat askeri tarafından Nurali ile birlikte kaza kurşunuyla vurulmuşlardı. Ama Allahtan kurtuldular.)
Tamer (Deniz Atı)
Önder Abi (Allah Rahmet Eylesin)
Nezihi
Halit
İsmet
Cavit
Bayram Öksüz (Allah rahmet eylesin.)
Cengiz Abazoğlu (Sıkı dansçı, tek rakibim.)) eee artık o çok meşhur ama çok vefalıdır. Unutmaz)
Osman Gürsoy (Berber Alaaddin’nin oğlu iyi antikacıdır. Halen Taksim de Antika Konsept Mağaza mevcut.)
Aysel Gürsoy
Nedim Ümitvar (Çantacı)
Haluk Hacısoyu
Nizam Halas
Apo
Laz Yavuz (İlginç ve değişik ve hatta bir o kadar da şamata birisi idi eski futbolcu çenesi maşallah kimse başa çıkamazdı)
Arzu Turan
Mustafa Turan
Gamze Acarla
Gamze (Uzun Gamze ))
Korhan
Füsun
Volkan (Van Dame)
Şükran (Erkek gibi çok şamataydı)
Yasemin Hacısoyu
Sabiş (Sıkı dostumdu)
Rambo Celal (Eee Rambo)
Necdet Ümitvar (Küçük Necdet ))
Cengiz Hacısoyu (Küçük Cengiz. ))
Yasin Hacısoyu
Cem Sezgin
Hayri Güngör
Alper Erdem
Beklan Kızılçay
Hanefi
Tamer Turan
Burçin Birol
Volkan Dölen

Can Bengi
Ayşen Akderi Bengi
Canan Bengi
Demet Şentürk (mustafa)
Veeee Lojmanlar Maafel ve şafak Tayfası; Urcun, Meltem Cavuldak, Cenk 1 Cenk 2, Meltem Altıınok, Çağatay, Meltem Aran, Derya, Murat Karagöz,
Silva Çoban
Gülin Mertoğlu
Neşe
Ayda
Semra
Hüsun
Hilda
Janet Otoğlu
Rober (Janet in kardeşi)
Janet
Jacklin Özdemiroğlu
Fuat Uzunhasan
Mucip Mehmet San
Hakan Erbilgin (Biracı)
Nejat Şahsuvar
Salih abi
Mehmet Raşit Kazak (Memoş)
Funda Akman Kazak
Filiz Akman
Oya Uzer
Fevziye Çetiner (Bir araya geldik mi umur da olacak tabi ki devvamlı güleriz:))))
Fatoş Sarsan
Ertuğrul Çetiner
Erol Çetiner
Erdem Çetiner
Necip
Şehnaz Yılmazişler
Ercan Düzdaş
Mert Göktan
Verjin İnciyan
Rober İnciyan
Tunç Heybetli
Nurten Özcan
Selma Akdemir
Murat Serdaroğlu (Süper ses… Itri: Bir gün Harbiye karakolu polisleri çevirme yapıyor otomobili Murat kullanıyor. Herkes zil zurna sarhoş. Polis, “ehliyet lütfen” diye sorunca, Murat yeni aldığı Bülent Ersoy’un longplayini (yani uzunçalarını) polise kimlik niyetine göstermiş. Tabi otomobildekiler kopar… )
Engin (Rum Engin)
Nursu Eman
Nuray Eman
Buket Dereoğlu, Nida Altunal ve Deniz Sadiki (Bu üçlü plajın iskelesinden süper balıklama atlayan üçlüdür…Valla herkesler kıskanırdı dersem yalan olmaz.)
Nida Altunal (Limon)
Nilgün Altunal (Nida ‘nın ablası)
Selen Lermioğlu
Songül Topaloğlu
Ayfer
Esra Cam
Banu Kunt (Kıbrıs Güzelimiz)
Ferda Ulugergerli
Cem Pakiş
Hakan Pakiş
Volkan Pakiş
Sadi Kızılok ve Ogün Kızılok

Aaaa FOTİ usta unutulur mu ya…(Dünya kupalarında Beşiktaş bayrağı açar basına konu olurdu.) Beyoğlu Emek (Emin değilim) Sineması’nda Biletçilik yapardı
Tophaneli Bülent (Allah Rahmet Eylesin)
Vedat (Arap..Amerika’da diye biliyorum yanlışsa düzeltin…Beyoğlu’nda sinemadayız Vedat önümüzdeki koltukta oturur, Cengiz’de o zamanın meşhur Tokai çakmakları var elinde oynuyor. Vedat’ın saçı afro ve o kadar kıvırcık ve sıkı ki Cicey dayanamıyor ve bir deney yapmaya karar verir.)) Önce saçın içine gaz boşaltır, sonra da çakmağı çakar. (Çakar Çakmak Çakan Çakmak) neyse; boff diye alev alıyor Vedat’ın saçı, tabi bütün ekip anında zıplayıp Vedat’ın yanan kafasını söndürüyoruz ama bu arada sinemadakiler ara oldu diye fuayeye çıkar. Bizde gülmekten komaya girer.)
Salih Çiğlin (Cimbomun fahri abisi e tabi bizimde)
Nur Çiğlin (Kaçamak flörtlerini biliriz…)))
Erol (Lotary–Onada Allah rahmet eylesin)
Mayk (Adalet…Ateş etme Mayk arabada köfteler pişiyor)
Cafer (Lapseki çardak gelibolu keşaaan varmı inaaan.)
Günay
Cumhur Karaduman (Tik), Kahraman (Rahmetli), Cengiz ve Cem kardeşler
Özcan Abi (Rahmetli)
Baldudak Hakan
Ayı Hakan hakan meriç
Erhan Meriç
İngiliz Kemal. Kemal Durmuşoğlu
Kazak Hakan
Serap Aksoy
Serpil Aksoy
Taşkın Aksoy
Cengiz Kap
Mehmet Erdemoğlu
Mehmet Karaaslan (Etiler Acıbadem polikliniğinde, Doktor du yıllar oldu halen oradamı bilmiyorum, kardeşiyle aynı sektördeyiz galiba oda reklamcı yanılmıyorsam Man Ajans da çalışıyor.)
Yakup Çınar (Mimar Vapur sohbetleri halen devam eder)
Didem Çınar
Serdar (Didemin Kardeşi, kaptan diye hatırlıyorum, babası evlerinin çevresini çok güzel çiçek düzenleme yapmış, ilk orda görmüştüm bahçe içinde tabela ve üzerinde yazılar, çimlere basmayın ))
Ayşegül Gürışık Akın
Can (Teğmen di galiba)
Gözlüklü Meltem ( ????)
Manuel, Arto, Misak kardeşler
Ali
Misket (İyi voleybolcu)
Altan (Eczacıbaşı)
Ahmet Gülüm (Hisarbank Karadeniz Spor-GS)
Ahmet (Kara)
Zeynep Erdemoğlu
Murat Ilgaz (Gördüğüm; hiç anlaşamayan iki kardeş Bülent’le Murat . Halen öyleler mi? Umarım sakinleşmişlerdir.)
Bülent Ilgaz
Emel Ilgaz
Çağatay Ilgaz
Birol Dayı (Kar kış demeden incecik giyinirdi.))
Ender Dayı (Gürol )
Fulya Kırklı
Sibel ?
Gökhan, Gökşin ve Günhan Sanlav (Kokoreç-midye ile başlayan maceraları ada da halen devam ediyor. Orası burası )
Tolga Gürdem (Eski Denizkuvvetleri komutanı yaveri reha albayın oğlu.Babasının kopyası)
Şebnem Gürdem (Kimse uğraşamaz onunla)
Reha Gürdem (Dz KK Yaveri Reha Gürdem)
Nabi Ümitvar
Reyhan
Ammo Recep
Serdar
Ufuk sadiki (Rahmetli)
Halil Hacısoyu
Apo
Yalçın (Yayçın) (Kulağına o zamanın meşhur volkmeni:))) takıp sahil de dans ettirirdik.)
Tuncer Turan
Murat Kaplan
Mert Göktan
Hasan Kaplan
Şafak Sadiki
Murat Toper
Fuat Toper
Rüya Bozalp
Tuna Bozalp (Rüya’nın Kardeşii)
Sevil
Jale
Kayhan, (Erdemin ısrarla hatırlatmasıyla Antalya’ da yaşıyormuş. Yüzün hep gülsün Kayhan, çünkü seni öyle hatırlıyoruz.)))
Mehmet
Recep
Murat Apak (Cimbomlu)
Burak Karasu
Natali Bal
Rum Engin
Ufuk Yılmaz Topçuoğlu (Papatya nın üstündeki evde babaannesi ile otururdu. Çok fırlama bir kardeşi vardı hatırlarsınız “UMUT” kızların sandalyelerinin ayakları havada olduğu zamanlar altına balon koydururduk. sonrasını tahmin edin kopmaca…)).
Uyuz Coskunu,
Parlak Zaferi,
Riza Yilmazi,
Dunlop Talipi hatırlattığın için teşekkürler adaş…
Ahmet Korkut Tokman; Yaşar(Korsan) abinin yeğenlerinden iyi dostumuzdur. Casinolar kapanınca kendini gurbet ellere attı. En son Romanya da olduğunu öğrendim. Bir ara da fotoğrafçılığa sarmıştı.
Hakan Tiryaki (Yarış Bülteni)
Rüya Çokgür
Gökmen Kazak (KAzım Abinin oğlu)
Erhan Meriç (Beyaz Köşk)
AĞIZA PELESENK OLMUŞ LAFLAR:
İVRİi, EVREKA HADİ ORDAN BEE,
ATEŞ ETME MAYK ARABADA KÖFTELER PİŞİYO, HADİ LANGA, HEPİNİZE PASO,
HEPİNİZE GİDER, BİZİ KARAMÜRSEL SEPETİMİ SANDIN, KENDİNİ KURUFASULYE GİBİ NİMETTENMİ SAYIYORSUN, BANA LOLO YAPMA, TIRI VIRI. )

Necdet Turan

Kaynak: Facebook ‘HEYBELİADA DA BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ’ grubu

Kaynak: https://www.facebook.com/groups/heybeliadadabirvarmisbiryokmis/permalink/1002463626596540/