Erdoğan Sevgin’le “Durum – YOrum” Bayramlar’ın da tadı kaçtı.. Bab-ı Ali efsanesi Erdoğan Sevgin yazdı

ERDOĞAN SEVGİN’LE “DURUM – YORUM”

BAYRAMLAR’IN DA TADI KAÇTI…

(11 Ağustos Pazar):

Bugün Bayram… Face’teki tüm arkadaşlarımın bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Huzur içinde bir bayram geçirmelerini diliyorum.
Madem bugün Bayram, Bayram üzerine bir şeyler karalayalım…
Bende yalan yok… Günümüz bayramlarının tadı kaçtı…

Çocukluğumun ve gençliğimin bayramlarını çok özlüyorum…
Çocukken bizim için Bayram demek, para toplamak demekti. Öyle mendil-şeker filan kesmezdi. Kim en büyük parayı verir ise ilk ona gitmek isterdik.
Babam memurdu, Bayram’da tepeden tırnağa donatamızdı beni. Ama bayram ayakkabısı mutlaka alınırdı. O ayakkabı ile sabaha kadar koyun koyuna uyuduğumu çok iyi hatırlarım.
Derken evlendik, çoluk-çocuk sahibi olduk.

Anamızdan-babamızdan öğrendiklerimizi biz de çocuklarımıza aşılamaya başladık.
Bayram geldi mi, çocuklara bayram giysileri, üst – baş –ayakkabı filan alırdık. Bayram sabahı düşerdik yollara. Hanım’ın ailesi Üsküdar’da, bizim takım Bostancı’da. Ulaşım bugünkü kadar rahat değil. Otobüsle, minibüsle bayram ziyaretine giderdik. Çocuklar birbirine sarılırdı. Bizler, büyüklerin ellerini öper, hayır dualarını alırdık.
Bayram’da ev gezmeleri kalktı gibi bir şey. Bunun için artık kardeş çocukları, kuzenler birbirini tanımıyor. Aile diye bir şey kalmadı.

Bayram, çok kişi için bir izin günü… Evlerine kilit vuruyorlar, eşlerini, çocuklarını yanlarına alıp, ya bir tatil beldesine, ya da akraba evine kapağı atıyorlar. İstanbul’da, her beş aileden biri, Bayram’da tatile çıkıyormuş. Büyük rakam…

Ailenin büyüklerini arayan – soran yok. Üşeniyorlar, bir yerde bir yere gitmeyi. Ya da mali durumları onlara bunu yaşatıyor. Geçiyorlar telefon başına, büyüklerin bayramını telefon aracılığı ile kutluyorlar.
“Alo… Nasılsın. Bayramın kutlu olsun. Ellerinden öperim. ”
Bitti. Bayram ziyareti bu kadar!

TEŞEKKÜR:

Evliliğimin 52. yılını kutlayan, yorum yapan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar.

SAĞLIK RAPORU.

Cuma günü kontrole gittim. Şükür her şey yolunda. Kalp, tıkır tıkır işliyor. Ciğerler tertemiz. Vücutta her hangi bir problem yok. Kan değerleri iyi. Kreatinin ve üre de düşmüş. Anlayacağınız 85’e yelken açıyoruz.
Tekrar mutlu bayramlar…

Sağlıkla kalın.

ERDOĞAN SEVGİN