Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olanlara.. Ferit Demir yazdı..

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olanlara….

Bilim adamları Dersim’de 1 Milyon yıl öncesine tarihlenebilecek dönemde insanların kullandığı taş aletleri buldu. Yani Dersim’de 1 milyon yıl önce de insan varlığına dair ilk kalıntıları bularak büyük bir buluşa imza attı.
Bilim insanlarının bu müthiş buluşunu alkışlamamız gerekirken tam tersini yaptık. Dersim içinde ve farklı yerlerde yaşayan birçok Dersimli arkadaş ki bu arkadaşlar kendilerine aydın ve ilerici diyorlar çıkıp ne dediler biliyor musunuz?
Bir arkadaşımız aynen şöyle bir eleştiride bulundu:
“1 milyon yıl öncesine ait aletlerin yüzeyde bulunması imkansız bir olay gibi duruyor.
Arkeolog arkadaşları ciddiyete davet ediyorum.”

Bir diğer arkadaşımızda şu eleştiride bulundu; “İnsanlık tarihi en çok 70 bin yıl öncesine gidiyorken milyon ciko? Kesinlikle hesap kitap bilmeyen arkeologlar.tuz buz olur bir kere.buzun içinde bozulmadan kalmış bir şey bunlar”
Yine bir başka arkadaşta aynen şöyle bir yorumda bulundu;
“Bu tamamen dikkat çekmek isteyenlerin hikayesi. Hangi bilim adamıymış da anında teşhis koymuş? Diyorum ki en eski din 5 bin yıllık. Sayı saymayı bilmeyen bilim insani mi olur.”
Aynı konuda yorumlarını ısrarla sürdüren bir arkadaş aynen şöyle yazmış;
“Böyle ciddi bir iddia böyle basit bulgularla açıklanamaz. Eminim ki o hoca hayatında 1 milyon yıl öncesine ait eserler hakkında bilgi sahibi bile değildir”
Yine bu konuda yorum yapan bir başka arkadaşta şöyle yazmış;
“Biri fazla atmış yada uçmuş. 1 milyon yıl çok hocam şunu yarı yarıya düşürelim Hatta 100 bin yıllık diyelim. 1 milyon çok”
Başka bir yorumcu da şu ifadeleri kullanmış;
“Hocam inanma bu tür şeylere homo sapiensin ömrü için 300 bin yıl diyorlar bu arkadaş maşallah üstüne 700 bin yıl daha koymuş:-)Uydur da uydur kesin Palavra Metodur:-)gerçi şimdi baktımda 3.3 milyon yıl önce yaşayan bir insanımsıdan söz ediyorlar 3.3 milyon yıllık bir hominin olan Kenyanthropus platytops….Bizim Atamız mı belli Değil:-) “
Yine bu konuda ısrarla yorum yapmaya devam eden arkadaş şunları yazmış;
“Arkadaşlar, böyle bir durum dünyanın öbür ucunda ki meraklıları yani arkeologları buraya yönlendirir ki, bu haberin doğru olmaması tam bir yıkım. Yapmayın. “
bu yorumlara benzer onlarca yorum yapılmış ve hatta birçok arkadaşta bilim insanlarının bu çalışmasını dalgaya almış.
Gelinen bu nokta çok acı ve üzücü.
Hatırlarsınız okullarda tarih derslerinde şunu okumuştuk;

Modern fiziğin ve teleskopik astronominin kurucusu İtalyan bilim adamı Galileo Galilei 8 Ocak 1642’de öldü.
Dünya dönüyor dediği için engizisyon mahkemesi tarafından idama mahkum edilmiş sözünü geri alması karşılığında affedilmiştir.
Ancak o mahkemeden çıkarken ‘’Siz isteseniz de istemeseniz de dünya dönüyor’’ diye mırıldanmıştı.
Ta 1600’lü yıllarda Galileo elde ettiği bilimsel kanıtlarla dünya dönüyor dediği için yargılanmış ve hapse atılmıştı.

Şimdi bizler 2017 Yılında yaşıyoruz, Bilgi çağında yaşıyoruz istediğimiz bilgiye 2 saniyede ulaşabileceğimiz bir dönemde yaşıyoruz ve Hala bilim adamlarının buluşlarını ve tespitlerini dalgaya alacak kadar yada akıl yürüterek çürütmeye çalışıyoruz. Aydınız çağdaşız bileme sonuna kadar inanırız dediğimiz halde bilim insanlarının ortaya çıkardığı gerçekleri kınıyor ve yalancılıkla suçluyoruz.. Bu mantığı anlamak imkansız.
Ben kendi adıma söyleyeyim bu yorumları ve tepkileri okuyunca utandım. 1600’lü yıllarda Galileo’ye yapılan muameleyi bugün bizim bazı arkadaşlarımız Dersim’de 1 Milyon yıl öncesine ait insanların kullandığı taş aletleri bulan ve keşfeden bilim insanlarına yapıyor…
Ve son olarak Gazeteci Uğur Mumcu’nun Şu sözünü hatırlatarak konuyu noktalamak istiyorum; ” Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz.”

Ferit Demir