Yuuhh! Bu ne usta.. Gemi şehirden büyük…

Gemi şehirden büyük

Cruise Nedir?

Kelimenin Türkçe sözlük karşılığı ‘Gemiyle gezmek, denizde gemiyle seyahat etmek, gemide tatil geçirmek olarak verilebilir.

Cruise Gemisi nasıl bir şeydir?: İçinde konaklama olanağı (kabin) mevcut, yolcularının her türlü konforunu çeşitli ölçülerde karşılayabilen, yeme, içme ve eğlenme altyapıları olan, limanlar arasında seyrüsefer yapacak makine ve güverte donanımlarına sahip gemilerdir.

Cruise Endüstrisi Nedir :. Turizm sektöründe en prestijli, son yıllarda en popüler ve en hızlı büyüyen, en dinamik endüstri Cruise endüstrisidir. Ayrıca istihdam açısından büyük önem taşımaktadır. Her denize yeni indirilen büyük ölçekli bir gemi, kaptanından, kamarotuna, mühendisinden yağcısına, aşçıbaşıdan kasabına, manikürcüden marangozuna kadar 1000’ i aşkın kişiye yeni iş olanağı demektir.

Dünya denizlerine son dönemde katılan gemileri incelediğimizde bu endüstrinin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır.

1. Harmony of the Seas
20 Mayıs 2016’da suya indirilen Harmony od the Seas şu anda dünyanın en büyük gemisi ünvanını almıştır. 1 Milyar ABD Doları’na malolan gemi 18 katlıdır ve toplamda 5479 yolcu kapasitelidir. 227.000 groston ağırlığı ile şimdiye kadar dünya üzerinde suya indirilen en geniş gemi ünvanını da kazanmıştır.

http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3593094/Harmony-Seas-set-arrive-Southampton.html

2. MS Allure of the Seas
Dünyada şu andaki ikinci büyük cruise gemisi olan Allure of the Seas tam 360 metre uzunluğunda ve deniz su çizgisinden 72 metre yüksekliktedir. İçinde alışveriş caddeleri, bir futbol sahası büyüklüğünde 1385 kişilik amfitiyatrosu, kaya tırmanma duvarları, buz hokeyi pisti, dünya mutfaklarını sunan 25 restoranı, 16 güvertesi ile kardeşi Oasis of The Seas ile birlikte dünyanın en büyüğüdür. Geminin ağırlığı tam 222.900 groston’dur. 2700 kabin ve 5400 kişi konaklama kapasitesine sahip gemide 2164 kişi çalışmaktadır. Yani gemi tam doluyken 7000’in üzerinde insane barındırmaktadır.
Geminin yapımında 525.000 m2 çelik, 630.000 litre boya, 5000 kilometre kablo, 22 dönüm halı kullanılmıştır. Gemideki yüzme havuzlarında 2.300 ton su bulunmaktadır. Buz hokeyi için gemide günde 50 ton buz üretilmektedir.İçindeki ‘Central Park’ta canlı bitkiler yaşamaktadır. Gemide 30.000 otomatik sensor ve 250 kilometre boru hattı vardır.
Royal Carribean International (RCI) şirketinin sahip olduğu gemi tam 2,5 milyar ABD Doları’na malolmuştur..

3. MS Oasis of the Seas
Üçüncü en büyük olarak Kabul edilen Oasis of the Seas aslında Allure of the Seas’in ikizidir, ancak ondan tam tamına 5 cm (beş santimetre) kısa olduğu için ikinci olarak Kabul edilmektedir. Allure’nin tüm özelliklerine sahiptir. Ayrı bir açıklama vermeye gerek görülmemektedir. Kardeşi gibi 6 dizel motoru ile maksimum 22,6 knot hıza sahiptir ve üç dev dizel jeneratörü ile küçük bir şehire yetecek kadar elektrik üretmektedir.

4. Norwegian Epic
Bu dev gemi 330 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde 19 katlıdır. Toplam tonajı 156.000 groston’dur. 4100 yolcu kapasitesne sahiptir. Ortalama 2000 kişi çalışmaktadır. İçinde temalı parkları buz dansı pisti, tennis kortu ve alışveriş çarşısı bulunmaktadır. Gemi Norvegian Cruise Line (NCL) tarafından işletilmektedir.

5. MS Freedom of the Seas
2006 yılında dünyanın en büyük gemisi olan Freedom of the Seas bugün artık beşinci sıraya gerilemiş durumdadır. 339 metre uzunluğa ve 38 metre genişliğe sahiptir. Toplam konuk sayısı 3634 kişidir. Gemi tonajı 155.000 groston’dur. Bu gemi de RCİ (Royal Carribean International) tarafından yaptırılmıştır.

Gemilerde Çalışma: Cruise gemilerinde çalışanlar güzel bir atmosferde, temiz, güvenli ve hakları uluslar arası kanunlarca korunmuş bir işkolunda çalışmaktadırlar. Çoğu gelişmekte olan ülkelerden sağlanan bu istihdamla işe alınan kişiler kendi ülkelerinde bulamayacakları bir sağlık servisini gemide, hem de bedava, bulabilmektedirler. Şunu da göz ardı etmemek gerekir ki, dünya cruise şirketlerinin istihdam ettiği binlerce insan, ülkelerine göre daha fazla ücret aldıkları, bu arada harcamaları çok düşük olduğundan yaptıkları tasarrufu doğrudan ülkelerine aktarmaktadırlar. Böylece, hem ailelerinin gelir seviyesi yükselmeye başlamakta, hem de ülkelerine döviz girdisi olarak önemli katkıda bulunmaktadırlar. İyi yetişmiş bir cruise personelinin denizleri bırakıp karaya dönmesi durumunda işsiz kalma problemi yoktur.

Gemi şehirden büyük