Yataktan Norveçli gibi kalkmak.. Bir hayalim var.. Aydın Baylan yazdı

Aydın Baylan
YATAKTAN NORVEÇ VATANDAŞI GİBİ KALKMAK 
Amerikalı siyahi insan hakları savunucusu Martin Luther King o ünlü konuşmasına, “I have a dream” (Bir hayalim var ) diye başlamış ve eşitlik – demokrasi düşlerini anlatmıştı.
Ben de bir sabah yataktan kalkarken (SOL tarafımdan tabii), az sonra okuyacağım gazeteler de bir Norveç vatandaşı gibi fiyordlararası gemi seferlerinin aksaması,
içki fiyatlarının yüksekliği gibi BÜYÜK ! sorunlarla ilgili haberler okumayı düşlüyorum. Kahvemi yudumlarken (yazarlar mutlaka kahve içerler ya yalan, ben bergomotlu early grey severim) bir yandan da açık olan televizyondan gelen haberler de şehit haberleri yerine Norveç’liler gibi sadece buz hokeyi müsabakasın da çıkan kavgayı irdeliyen cümleler duysam.
Düş bu ya, atlasam bisikletime trafik derdi olmadan şehri bir baştan bir başa katetsem, yolda rakip takım taraftarlarına takılıp onların da beni kızdırmalarıyla eğlensem.
Yemeğimi mini etekli sarı ırkın presantabl yurttaşlarıyla,
dini inancı gereği tesettüre bürünmüş müslümanların bir arada şakalaştıkları cafe-restoranlar da yesem.
Hayale devam,
televizyonu açtığım da insanlara bağıran, hakaret eden, azarlayan, ne yemesi ne içmesi gerektiğini emreden, komşularıyla kavga eden, yenilgiyi hazmedemeyip yenene kadar seçim isteyen o sert çehreli, sinirli siyasetçi yerine temiz yüzlü insanlar görsem.
Hatta tv’ ye çıkan ülkenin başbakanını bile tanımayacak kadar az görsem ne güzel olur di mi.
Norveç’li düşünde,
Derbyler de kavga da yoktur,
insanlar el ele maçlara gidip sarılarak birbirlerini kutlayarak dönerlerler ya, o mutluluğu tatsak ne güzel ya.
Norveç’de din tüccarlığı yapmak için Tanrının kuş uçmaz dağına da her boş araziye de kilise yapılmaz di mi?
Gerçek hristiyanlar buna müsade etmezler di mi.
Ya işte böyle sevgili okur;
Bir düşüm var Norveçli olarak yataktan kalkmak üzerine ama evet işte o ama var ya bizi dünyanın en belalı coğrafyasında yaşamaya mecbur kılan o ama, bizi de burada perişan etmeye kararlı.
Ve soruyorum ŞU ÜLKEDE BİR GÜN, EVET BİR TEK GÜN DEMOKRASİYLE UYANDIĞINIZ (bir Norveç vatandaşı gibi) GÜN OLDU MU, YA DA OLACAĞINA DAİR UMUDUNUZ VAR MI?
Siz -siz olun sağlıcakla yaşayın.
Umarım yanılırım da bu güzel ve yalnız ülkem de bir gün en güzel elbisesiyle Hürriyet dolaşır sokaklarımız da.
Aydın Baylan / İstanbul