“Vefatının 13. yılında Cem Karaca” fotoğraf sergisi…

Cem Karaca Bakırköy’de Anıldı. Anadolu-Rock akımının öncü sanatçısı Bakırköylü Cem Karaca, ölümünün 13.yılında Bakırköy’de kurucusu olduğu BASAD, Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Cem Karaca’nın elinde doğup büyüyen ve yaşamına 36 yıl tanıklık eden manevi oğlu gazeteci Genco Sabancı’nın özel albümünde bulunan ve kendi çektiği, daha önce yayınlanmamış 50 fotoğraftan oluşan sergi, BASAD Altan Erbulak Sanat Galerisi’nde sevenleriyle buluştu.

Bakırköy Belediyesi ve kurucularından olduğu BASAD’ın (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) katkılarıyla hazırlanan sergi, 7 Şubat Salı akşamı, 19.00’da Açılışı gazeteci Genco Sabancı, Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu ve BASAD Başkanı A.İlhan Gülek birlikte yaptılar.

Başkan Kerimoğlu, Türkiye’nin sanatçı üreten ilçesi Bakırköy’den, Türkiye’nin önde gelen sanatçısı Cem Karaca’yı vefatının 13. Yılında rahmetle andıklarını belirterek, ‘Cem Karaca büyük bir ses ve sanatçımızdı, kendisini erken kaybettik. Böyle bir gece de dostlarla hem şarkılarıyla hem de hiç yayınlanmamış ender fotoğrafları sergisiyle bir kez daha rahmetle anıyoruz’ dedi.

Gazeteci Genco Sabancı ise, ‘Cem Karaca’nın yaşamına bire bir tanıklık etmiş bir kişi olarak, yaşamım boyunca, gerek kitabını yazarak gerekse fotoğraf sergileri açarak, manevi borcumu ödemek görevimdir’ dedi.

Daha sonra Başkan Kerimoğlu, Genco Sabancı ve BASAD Başkanı A.İlhan Gülek, 50 özel fotoğraftan oluşan sergiyi açarak konuklarla birlikte gezdiler ve bilgiler aldılar.

Daha sonra BASAD Kafe’de sanatçı Çağatay Güngör ve Sebahattin Tandöğen’le birlikte mini bir konser vererek Cem Karaca’nın şarkılarını seslendirdi.

Sergi, 16 Şubat 2017’ye kadar gezilebilir. İletişim: 0212 570 45 95 Sergi Tarihi: 7 -16 Şubat 2017 Yer: Bakırköy Kültür-Sanat Konağı/ BASAD/İstanbul Cad. No:38 Bakırköy