Üzeyir Garih Cinayetindeki gariplikler.. Burak Ersemiz’in arşivinden

Gazeteciden Garih cinayetine usulen bir bakış.
Ünlü Gazeteci Burak Ersemiz, Üzeyir Garih Cinayeti ve yaşananları yorumladı.Ve dosyadaki usul hatalarını ortaya koydu.
Geçtiğimiz günlerde Takvim Gazetesinde yer alan Haberi de doğrulayan Burak Ersemiz, dosyadaki bazı ayrıntılara dikkat çekti…
İŞTE O AYRINTILAR

Üzeyir Garih cinayeti dosyasında sanık Yener Yermez’ i cinayet günü Hasdal Kışlası’ndan izinli çıktıktan sonra sarışın bir kadınla birlikte haliç hattı motorunda gören iki askerin tanıklığına başvurulmamıştır. Avukatının ısrarına ve dilekçelerine rağmen o gün yani cinayet günü Üzeyir Garih’ten gasp edilen kapaklı cep telefonunu motorda ki iki askere “bakın sevgilim hediye etti” diye gösteren Yermez’in rengini beğenmediği için Karaköy‘de bir Turkcell bayiinde yanında sarışın kadınla birlikte yeni kapak aldığına dair kanıt olan güvenlik kamera görüntüleri avukatın dilekçesine rağmen istenmemiştir.
Eminönü’nde bulunan bir otelin lobisinde sarışın kadın ile birlikte görüntüleri mahkeme tarafından istenmemiştir. Olay sonrasında güçlükle bulunan cinayet silahı olan bıçakta ki kanın kime ait olduğu belirsizdir. Çünkü, bıçak kriminal incelemeye alınmamıştır.
Dosya Hukuk tarihimizin en hızlı sonuçlanan davasıdır. Ve yüksek yargı tarafından da usulden bozulmadan (yerel mahkeme tarafından dilekçelerin gereği yapılmadığı dosyada sabittir) sanığında kabullenmesine dayanarak arşive kaldırılmıştır.
Yener Yermez, cinayet öncesi Taksim’de bir büroda kendi anlatımına göre çok para kazanmak için cinayet üstlenmek üzerine siyah giyinen adamlar tarafından eğitilmiştir.
Bağlantıyı Mevlüt Yüksel’in haberindeki gizemli kadın, yani sarışın kadın kurmuştur.
Ancak Yermez, korkup vazgeçince, B planı işlemiş kanıt telefon kendisine hediye edilmiş ve bu sayede ıp adresinden iz sürülerek yakalandıktan sonra ailesi öldürüleceği söylenerek cinayeti kabul etmesi sağlanmıştır.
Burak Ersemiz arşivi

Altta öldürülen işadamı Üzeyir Garih görülmektedir..

uzeyir_garih