TSYD üyelerine özel ‘İHA Ticari Pilot Lisansı’; yani drone ehliyeti sertifikası fırsatı

TSYD ÜYELERİNE ÖZEL DRONE EĞİTİM PROGRAMI
İnsansız Hava Aracı (İHA-Drone) kullanmak isteyen ancak eğitim ve ticari pilot lisansı olmayan TSYD üyeleri, Huma Academy & TSYD işbirliği ile Türkiye’nin en zengin drone eğitim programından yararlanıp pilot lisansını alabilecek.

Gazetecilik ve televizyonculuk alanında görev yapan üyelerimiz, TSYD’nin insansız araç teknolojileri şirketi olan ‘Huma’ ile yaptığı stratejik işbirliği sayesinde indirimli olarak ‘İHA Ticari Pilot Lisansı’; yani drone ehliyeti alabilecekler. Açılacak kurslara katılmak isteyen üyelerimiz, hobi ve ticari amaçlı olarak tertip edilen iki ayrı sertifikaya sahip olarak, gerek yerleşim alanları dışında gerekse mülki idare tarafından belirlenen alanlarda drone uçurup, hızla büyüyen bu sektörde ticari faaliyetlerde bulunabilecekler. Özellikle medya dünyasında sıkça kullanılmaya başlayan İHA’lar, insan kaynakları perspektifinde tüm dünyada meraklılarına önemli bir katma değer yaratma fırsatı sunuyor. Üyelerimize açılacak özel sınıflarda verilecek eğitim sonrası, resmi ve süresiz geçerliliğe sahip ‘İHA-0’ ve ‘İHA-1’ sınıfındaki sertifikalar ve ehliyetler verilecektir. İHA pilot sertifikasını alan üyelerimiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) sisteminde oluşturulacak hesaplarına giriş yaparak ticari pilot kaydını da yaptırabilecek.

Derneğimiz ile insansız araç teknolojileri şirketi olan Huma arasında yapılan anlaşma sayesinde “Ticari İHA pilot eğitimleri” kapsamında dernek üyelerimize özel bir kampanya düzenlendi. İHA0 ve İHA1 pilot lisanslaması Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı ‘Ticari Pilot Lisansı’ drone ehliyeti, drone operatör eğitimi teori-simülasyon-pratik dersleri, drone fotoğrafçılığı teknikleri dersleri de verilecektir.

Kurslara katılmak isteyen üyelerimiz için hazırlanan özel paket aşağıdaki gibidir.

TSYD üyeleri ve birinci dereceden akrabaları kişi başı:
İHA0 : 500.-Lira
İHA1: 1000.-Lira

Açılacak kurslara katılmak isteyen üyelerimizin, TSYD Organizasyon Koordinatörü Birgül Pullukçu ve HUMA Akademi Eğitim ve Operasyonlar Direktörü Ahmet M. Subaşı’na başvurarak kayıt yaptırmaları rica olunur.

Birgül Pullukçu   : 0 533 641 33 99
Ahmet M. Subaşı : 0 533 973 48 62 (HUMA)