Tankların efendisi Patton’ın ünlü sözü: Şiddetle uygulanmış iyi bir plan…

MGEN Georg S. Patton Jr., commander of the 2nd Armored Division, watches the Cowhouse River crossing during the joint services Operation Gallant Crew '77.

Almanya’ya girince ‘Buradan da Sovyetlere yürüyelim zaten bittiler kendilerini savunamazlar’ diyen adam.
Bu lafı dedikten birkaç gün sonra şüpheli bir trafik kazasında öldü.

Savaşın amacı ülken için ölmek değildir. Bunu karşındaki piçe yaptırmaktır.
George Smith Patton 

Bundaki Lojistik Destek bende olsaydı Komple Afrika’yı alırdım.
Erwin Rommel – Çöl Tilkisi

Şiddetle uygulanmış iyi bir plan,
gelecek hafta uygulanacak kusursuz plandan daha iyidir…
George Smith Patton 

2. Dünya Savaşı’nda Amerikan Ordusu’nun önde gelen komutanlarından biriydi.
Tanklarla 2. Dünya Savaşı’nın kaderini değiştirdi. 36 yıllık ordu hayatında her zaman zırhlı birliklerin savaşlardaki önemini savundu ve bunu 2. Dünya Savaşı sırasında komuta ettiği ordularla ispatladı.
Kuzey Afrika Cephesi’nde tank kolordusu komutanlığı, Husky Harekatı’nda ise zırhlı ordu komutanlığı yaptı.

İtalya’nın işgali sırasında emrindeki askerlerden bazılarına kötü muamele ettiği gerekçesiyle Normandiya Çıkarması sırasında kızakta beklemekteydi.
Fakat çıkartma sonrası müttefik birlikler Alman savunması karşısında ilerleyemeyince, Dwight Eisenhower tarafından ve zırhlı ordular grubu komutanı olarak tekrar göreve çağrıldı.
Fransa’nın işgali sırasında komuta ettiği zırhlı birlikler istenenden çok daha süratli biçimde Alman hatlarının gerisine dalınca, kendisini durdurmak için akaryakıt ikmali kesilip, arada durup geriden gelen birlikleri beklemek zorunda bırakıldı.
Ardenler’de kışın son kez karşı taarruza geçip Müttefik Ordularını zor duruma düşüren Mareşal Gerd von Rundstedt komutasındaki Alman Ordularını bozguna uğrattı, kuşatılmış durumda bulunan General Anthony McAuliffe komutasındaki 101. Hava İndirme Tümenine bağlı birlikleri kurtardı.

Almanya’nın batısını işgal ettikten sonra,
Sovyet Birliklerini Elbe nehri kıyılarında durdurdu.
Daha sonra Alman ordusunu da müttefik olarak alıp, hep birlikte Sovyetler Birliği’ni işgal etmek gerektiğini söyledikten birkaç gün sonra,
Almanya’da şüpheli bir trafik kazasında öldü.
Patton, Üçüncü Ordu’nun diğer üyeleriyle birlikte Lüksemburg’un Hamm köyündeki Lüksemburg Amerikan Mezarlığı ve Anıtına gömüldü.