Sokakta en uzun süre muhabirlik yapan oydu. 29 yıl 1 ay sonra kapıya konuldu.. Kibar, mağrur, madur, onurlu ve kırgın bir yazı kaleme aldı

Sokaktaki en uzun süre muhabirlik yapan oydu. 29 yıl 1 ay sonra diğerleri gibi kapıya konuldu.. Kibar, mağrur, madur, onurlu ve kırgın bir yazı kaleme aldı..

arkaguverte.com gerçek muhabirlikten başka hiçbir işi olmayan Mustafa Özdabak’ı en samimi ve en kalbi muhabbetlerle selamlıyor…!!

İşte o yazı:

Daha dün gibi…

Aynı grup için, telefon jetonu, mekanik daktilo kullanarak.
telsizle haberleşerek, dia çekerek başladığım İstanbul sokaklarında haber peşinde koşturmam, aralıksız 29 yıl bir ay sonrası, benim dışımda yaşanan gelişmeler sonrası bitti.😳

Sokakta bu mesleği benden daha uzun süre yapan var mıdır? En azından ben tanımadım. Bana kalsa daha ne kadar sürdürürdüm? Yanıtını hala bilmiyorum. Kısa vadeli hedeflerim arasında D-5 ve yeni bir 17-35 sahibi olmak vardı. Şimdilik olacak gibi değil. 😳 İşim bana her gün yeni birşeyler kattı. Şaşırdığım, dumur olduğum konularla karşılaştım. Mesleği sürdürmem, biraz da bu yüzden.

Çok insan tanıdım. Bazılarıyla güldüm, daha fazlasıyla ağladım. Kendisini ifade etmekte güçlük çekenlerin sesini duyurmak beni ‘mutlu’ 😀 etti. Dönüp meslek hayatıma baktığımda beni utandıracak bir konu yaşamadığım kanaatindeyim. Üzerimde emeği olanlara her zaman saygılıyım.
İşten ayrılırken, kişisel bir gerekçe gösterilmedi. Bu kadar uzun süre sonrası bırakmak kolay olmuyor. Yaşamadan anlamak zor. Bundan sonra ne olur? Bu meslek, kimsenin tamamen kendi kontrolünde değil. En azından hayat devam ediyor. Sol memenin altındaki cevahir sönmedikçe, birşeyler yaparız. Şimdilik 14 kg’lık çantamı taşımıyorum. Zaman ayırmakta zorlandığım faaliyetlere yetişmeye çalışıyorum. Güneyde hala denize girilebiliyor. Bu fırsatı değerlendiriyorum🏊‍♀️

Sonrası ne olur? Ben de bilemedim. Bu arada dişçime verdiğim sözü tutacağım. Artık dişlerimi günde iki kez fırçalayabilecek zaman buluyorum. Ara yüz fırçası da kullanacağım.😁 Dişçim gözümün yaşına bakmaz, yakar canımı 😂 Kahvaltı olarak poğaça veya ekmek arası, saat 17.00’de ancak fırsat bulunan öğlen yemeği de yok.

Özet olarak, ben dayanıklı çıktım. Pes eden de, yolu yarıda bırakan da olmadım. Kalın sağlıcakla.

Mustafa Özdabak