“Sağ ile solun farkı.. Lan siz de azıcık delikanlı olun!” Hilmi Alişanoğlu’nun yazdı

SAĞ İLE SOLUN FARKI

Hani diyorlar ya, sağcılar hep hırsızlıktan, zimmetine para geçirmekten yargılanır, solcular ise düşüncelerinden. Temel farklardan biri bu ama çok daha önemli bir fark daha var…

Yahu ben ömrümce zor koşullarda delikanlı tavır takınan bir tane sağ görüşlü görmedim. Varsa da şu ya da bu şekilde sola meyillidir, soldan esinlenmiştir.

Adam bir halk düşmanını ve haini hastanede ziyaret ediyor, tepkileri görünce, insanî bir ziyaretti diye kıvırtıyor. La yaptın bir eylem, bari sahip çık.

Başkaları darbeye teşebbüs ediyor, içlerinden numunelik de olsa bir tanesi de mahkemede çıkıp, “Evet ya… Biz şu şu sebeplerden iktidarı devirmek için örgütlendik. Bunun gururunu yaşıyorum.” demedi yahu.

Bu kadar mı ciğersiz, bu kadar mı korkak, bu kadar mı sinsi olunur?

Oysa örgütsel kimliği deşifre olmuş devrimcilerin mahkeme tutanaklarına bakın… İdam sehpalarındaki sözlerini okuyun… Hepsinde ne için devrim yapmak istediklerinin, bunun için örgütlendiklerinin, asla pişman olmadıklarının, eline fırsat geçerse yeniden aynısını yapmaya tereddüt etmeyeceklerinin gururunu görürsünüz. Ne bir çark etme ne de yalpalama.

Lan siz de azıcık delikanlı olun!

Hilmi Alişanoğlu

Kaynak: Facebook