“Osmanlı’nın en büyük Şehitliği YEMEN’dir. Yemen, Sanaa’da imam Yahya’ya bağlı Zeydiilerce kuşatılan askerimiz acımasızca öldürülmüştür”

“Osmanlı’nın en büyük Şehitliği YEMEN’dir. Yemen, Sanaa’da imam Yahya’ya bağlı Zeydiilerce kuşatılan askerimiz acımasızca öldürülmüştür”

Usta gazeteci Aydın Baylan Osmanlı askerlerinin en çok ihanetleri İslam ülkelerinin topraklarında yaşadıklarını yazarak Yemen örneğini verdi:

YURTTA BARIS, DÜNYADA BARIŞ .
Osmanlı’nın en büyük Şehitliği YEMEN’dir.
Binlerce askerimiz çöllerde, Sanaa’da toprağa karışmış, hatta Kızıldeniz’de denize atılmıştır.
Yemen, Sanaa’da imam Yahya’ya bağlı Zeydiilerce kuşatılan askerimiz arasında maalesef yamyamlık iddiaları ortaya atılmıştır.
Yemen türküsünde seslendirilen ”Kışlanın önünde REDİF ( yani YEDEK / ÇOCUK ASKER ) sesi var” denilen Anadolu’nun yoksul yorgun evlatları çöllerde aç-susuz kalmıştır.
Aylarca – yıllarca sefalet çeken binlerce askerimiz Cibane Limanı’nın İtalyanlar’ca bombalanmasının ardından toplanan Osmanlı paşalarının, Yemen’in artık savunulmasının imkansız olduğu görüşünün ardından teslim edilmiştir.
Ve artık kışlanın önünde ne REDİF sesi kaldı ne de bir köylü kızı var, ayağında potin-kundura olmayan askere ağlayan kızlar…
Anu Yemendir, giden gelmemiş, acep nedendir… Yemen öyküsü, uzun, acı, karanlık, sefalet doludur..
Lütfen okuyun, o çöllerde dedelerimiz neler çekmiş..
Ve zabit Mustafa Kemal o çöllerde neler öğrenip bize neden Orta-Doğudan uzak durun vasiyetinde bulunmuş…
DİKKAT, BU YAZI BUGÜNLERDE, İÇERİDE HAVA İÇİN ANADOLU ÇOCUKLARINI HAMASİ SÖZLERLE ORTA-DOĞU BATAKLIĞINA , SURİYE’YE, IRAK’A SÜRMEYE HEVESLENENLERE İTHAFEN YAZILMIŞTIR.

Aydın Baylan

En önde oturan Osmanlı askeri sizce kaç yaşında olabilir?