“Ölen arkadaşlar gibi / sessiz sitemsiz..” İLMED Başkanı Hüseyin Irmak, okul arkadaşımız Sinan Teker’in vefatını öyle duygusal yazdı ki

“Ölen arkadaşlar gibi / sessiz sitemsiz..” İLMED Başkanı Hüseyin Irmak’tan okul arkadaşımız Sinan Teker’in vefatı ve sessiz sedasız defnedilmesi üzerine kalbinden bir yazı yazdı:

 

Kızkardeşi Şule Teker Hatipoğlu imzasıyla; Sinan Teker’in facebook hesabından oldukça yalın bir dille yapılan ölüm duyurusu, Mete Korkmaz’ın yönlendirmesiyle, beni yurtdışındayken buldu.
O sarsıntıyla ve cep telefonu üzerinden sadece bilgi mahiyetinde bir paylaşım yapabildim sizlerle ama ben bu haberde takılı kaldım o gün. Çünkü sessiz, sitemsiz yaşayan Sinan, bizim sessiz emekçilerimizden, sakin ama arkamızda dağ gibi duran bir dostumuzdu. Eski boksör olan Sinan, zaten cüsse olarak ta “dağ gibi” hissi veren bir adamdı.
O sade cümleler, Sinan’ın o mütevazi sitemsizliği, Zülfü Livaneli’nin “ölen arkadaşlar gibi/sessiz sitemsiz” dizeleriyle söylediği şarkıyı getirdi aklıma…
Hemen ardından “gazetede çıktı üç satır yazıyla (…) ölüm ilanında hüzünle gülüyordu” dizeleri geldi.
Kayseri Erkilet Mezarlığı’na apansız ve yine sessiz giden Sinan için, kızkardeşi “hakkınızı helal edin” diye yazarak bitirmişti duyuru metnini.
Asıl bir hakkımız varsa Sinan bize helal etsin diye düşünmüştüm o gün.

Çözülen bir yün yumağı
Akıp giden günlerimiz
Mezar taşlarından suskun
Sessiz sitemsiz

Savrulan yapraklar gibi
Akıp giden günlerimiz
Cenaze törenlerinde
Sessiz sitemsiz
(…)

Yeniden herkese baş sağlığı dileyerek, Sinan’ın arkasından hüzünle bakıyorum. Kayseri’ye gittiğimde gideceğim yerdir Sinan’ın başucu. Nasılsa Erkilet ismi bildik bir isim. Çünkü hepimiz “Erkilet güzeli bağlar bozuyor/Kirpikleri kalem olmuş yazıyor” türküsünü biliriz.
“Güle güle Sinan” diyeceğim dilim varmıyor.
Böyle ani, böyle apansız, böyle sessiz nereye?

Hüseyin Irmak
(Okul arkadaşı) — Sinan Teker Anısına ile birlikte.

Ölen arkadaşlar gibi / sessiz sitemsiz..” İLMED Başkanı Hüseyin Irmak, okul arkadaşımız Sinan Teker’in vefatını öyle duygusal yazdı ki…