Ne 1 Mayıs’ı ya? Medyada sendika yok, utanmadan 1 Mayıs’ı yazıyorlar..

NE 1 MAYIS’I YA?

Ben ilk olarak 1989 yılında eski Güneş Gazetesi’nde sendikalı oldum. İleri yıllarda basında sendikanın nasıl bitirildiğini bizzat yaşadık.

Bugün hala utanmadan basında yine üst düzey yazan yöneticilik yapan kocaman maaşları götüren yalakalar o gün sendikanın bitirilmesine tetikçilik yaptılar.
İlerleyen yıllarda kimi sendikacılar Meclis’e girdiler. Bunlar kendilerini kurtardılar. Meclis’ten geçirilmek istenen sendika yasasına bile karşı çıktılar.

Bugün utanmadan 1 Mayıs’ı yazan köşe yazarlarına sorun bakalım gazetelerinde sendika var mı?
Daha da acısı Türkiye’de en çok sendikalı kamuda var.

Yani özetle her 1 Mayıs’ta emekçi edebiyatı yapan sözüm ona çağdaş gazetelerimiz televizyonlarımızda sendika falan yok. Sendikalı olmak isteyeni de anında kovuyorlar. Nüfusumuz artıyor sendikalı azalıyor.
1 Mayıs geliyor. Gerçek emekçiler samimiyetle Taksim’e çıkmak için sesini duyurmak için çaba harcıyor. Emekçilere saygı duyuyorum.

Terör grupları ortalığı karıştırmak için 1 Mayıs’ı kullanıyor. Medyadaki iki yüzlü alçaklar her 1 Mayıs”ta işçi haklarıyla ilgili yazılar yazıp ertesi gün unutuyorlar. Siyasiler nutuk atmak kendini göstermek için 1 Mayıs’ı kullanıyor. Sonra…

Bizler yine sendikanın bitirildiği, emekçi haklarının hep çiğnendiği, umursanmadığı günlere uyanıyoruz.
Buradan sesleniyorum… Türk basınında Özal döneminde 12 Eylül cuntasını da arkalarına alarak sendikayı bitirenler çıkıp konuşsunlar. Aydın Doğan konuşsun. Dinç Bilgin konuşsun. Cem Uzan konuşsun. Medyanın patronları konuşsunlar. Onların işbirlikçisi yöneticiler konuşsunlar.
Bugün Türkiye’yi yönetenlerin işçiye, işçi haklarına, sendikalara bakışının tipik sağ iktidarlardan bir farkı yoktur.
Ancak acı olan Türkiye’de sendikanın, işçi haklarının, aslında bunu savunuyormuş gibi görünenlerin işbirliğiyle bitirilmiş olmasıdır. İki yüzlülüktür.
1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak önemlidir. İşçi haklarını konuşmak önemlidir. 1 Mayıs’ı kutlamak önemlidir.
Ancak Türkiye’de sendikacılık ve işçi hakları faili meçhuldur.
Tıpkı 1977’de Taksim’de katledilen işçiler gibi. Her kim Türkiye’de sendikacılığın bitirilmesinde rol oynamışsa onların teker teker bulunup kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.

Yine işin acı yanı. Sendikanın bitirilmesinde rol oynayanlar listesini çıkardığımızda… Listenin en başında başında sendikacıların, medya patronlarının, medya yöneticilerinin isminin olacak olmasıdır.
Şimdi soruyorum.
Nasıl yaşasın 1 Mayıs?

Y Kemal Kara

Kaynak: Facebook