“Mutlu insanın hikayesi olmaz..” Bethoven, Dostoyevski, Kafka, Gorki, Bukowski, Virginia Woolf, Charles Dickens’ın “ortak” öyküsü.. Efsane gazeteci Mehmet Ali Yula paylaştı

Kadın frengi hastası, 8 çocuğu var. Bu çocukların üçü sağır, ikisi kör, birisi geri zeka engelli. Kadın hamile ve doğan çocuk Bethoven..

Sarhoş baba, hasta anne, yatılı okullarda geçen yalnız bir çocukluk, bitmeyen depresyon ve sara hastalığı ile  mücadele eden bir dahi Dostoyevski..

6 çocuktan ilk o, iki erkek kardeşi bebekten ölüyor, üç kız kardeşi Nazi zulmünde ölüyor. Babası baskıcı, geçimsiz. O ise hep yalnız. Kafka…

11 yaşında babasını kaybediyor,dedesi sert kişilik. Onu evden gönderiyor. Yoksul aile, 11 yaşında tersanelerde çıraklığa başlıyor. Gorki..

Babasından sürekli kemerle dayak yiyen bir çocuk. Çoğu geceler sokakta yatıyor. Cildi hasta, karaciğerinden rahatsız. Bukowski..

13 yaşında annesi ölüyor, okula gidemiyor, hayatı boyunca ruhsal hastalığının ataklarıyla mücadele ediyor. Bir kitap kurdu. Virginia Woolf..

babası borçları yüzünden hapishaneye düşünce çalışarak borçları ödemek, ailesine bakmak zorunda kalan, okula gidemeyen küçük bir çocuk kendini yetiştiriyor. Charles Dickens..

Mutlu insanın hikayesi olmaz… 

 

Mehmet Ali Yula – Analiz 2