Muhabirlik yerine muhbirlik yapanların kurbanı.. “Suçumuz İnsan Olmak”tır

Oktay Akbal’ın yine Cumhuriyet’in yayımladığı bir kitabının adı, “Suçumuz İnsan Olmak”tır. Cumhuriyet’te 8 yıl her kademede emek vermiş biri olarak bu gazeteyi teslim almaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Ergenekon, Balyoz, Odatv, KCK… O dönemi en yakından yaşayan ve izleyen insanlardan biriyim. Kumpas davalarında, tombaladan ve hasbelkader Fethullah Gülen tarikatı zulmüne uğramış ve halen bunun rantını yiyor olan Nedim Şener’in “hayvan” demesiyle sevgili Oguz Abi’nin insanlığına halel gelmez. Çünkü kendisi tanıdığım en acar gazetecilerden biri olduğu gibi, aynı zamanda tepeden tırnağa insanın hasıdır.

Hapisten çıktığı gibi “Sevgili Başbakanım böğüüüyyy” diye kanal kanal gezinerek zırlayan Şener, bunu idrak edemeyebilir. Ancak muhabirlik yerine muhbirlik yapanların ve sol vicdanı hedef gösterenlerin tarih sahnesindeki sonu hep aynı olmuştur.

Suçumuz gazetecilik, suçumuz insan olmak olabilir. Biz, o suçu madalya diye göğsümüze takarız. Asıl siz bu zalimler sürüsü, ileride çocuklarınızın sizden utanacağı bir mazi ile tarih sahnesinde çoktan mağlup olmuş ve lanetlenmiş canlılar olarak insanlıktan bir o kadar uzaksınız.

Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak ulan! Bu da size dert olsun…

Ahmet Sungur

Kaynak: Facebook