İnanılmaz.. Bir damla su olmadan 60 yıl yaşayan bitki..

HAVASIZ ve SUSUZ BİTKİ

Bir Damla Su Olmadan 60 Yıl Yaşayan Bitki

David Latimer’in tam 60 sene önce aklına gelen bir fikir, bugün herkesi şaşırtan mucizevi sonuçlara yol açtı! Doğanın kendine yeterli olup olmadığını merak eden yaşlı adam, bir miktar tohumu şişenin içine yerleştirdi ve kapağını kapattı! Tam 60 yıl boyunca ne su ne de hava almayan bitki, kendi kendine yarattığı ortamda yaşamaya devam etti. Bugün 86 yaşında olan Latimer, deneyin ulaştığı başarıyla gurur duyuyor.

1960 yılında eve getirdiği şişeyi botanik bahçesine dönüştüren İngiliz David Latimer, bitkilerin kendi kendilerine yeterli olabilecekleri bir ortamda hayatta kalabileceğini ispatlamak için bu deneye giriştiğini belirtti.

Bu fikrin “Şişe Bahçeleri”nin moda olduğu zamanlarda aklına geldiğini ve çok geçmeden hayata geçirdiğini belirten emekli elektrik mühendisi, “Tradescantia bitkisi şişenin ağzına kadar her yerini dolduracak kadar büyüdü. Yalnızca 1970’lerin başında iki kez su vermiştim” dedi.

60 yıl önce ağzı kapatılan şişedeki bitki güneş enerjisi ihtiyacını gün ışığından alırken, su ve hava ihtiyacını ise kendi yarattığı nem ve oksijenden elde etti. Dökülüp çürüyen yapraklar ise, bitkinin ihtiyaç duyduğu besini meydana getirdi.
Deneyin sonuçları, insan müdahalesi olmadığı sürece, taibatın kendi kendine yaşayabilme ve hayatta kalabilme gücüne işaret ediyor.

Şişeyi elinden çıkarmayı düşünmediğini belirten Latimer, sözlerini şöyle noktaladı: “Onu çocuklarıma bırakacağım. Sonuçta bu bir deney olarak başladı ve hala bir deney olmayı sürdürüyor!”

Kaynak: Gerçekler Acidır – Facebook
Ana kaynak:
www.onedio.com