İlaçlardaki aldatma.. Tansiyon, şeker, kolesterol hastaları okuyun karar verin. Kim bilir belki de doğrudur

İlaç sektöründe çalıştım erp danışmanı olarak, 3 sene ve farmakoloji ile de çok ilgiliyim. İlaç şirketi mümesilleri, pazarlamacılarının onlarca sunumunu izledim (hani biz bizeyiz ya, amaç da ciro ya) ve ilaç etken maddelerinin ardındaki metabolizma üzerine etkileri alenen anlattılar çünkü daha çok para kazanmak için.

Prospektüslere bile girmeyen olası kalıcı yan etkileri soğuk terler dökerek dinledim. Hekimlere kendi firmalarının ilaçlarını yazsınlar diye yurtdışı seminer seyahatleri, bazıları Filipinler, Ukrayna, Maldiw adaları falan gibi ne alaka yerler. Laptop hediye etmeler (eşantiyon). Velhasılı tam bir kara pazar.

Anladım ki dünyadaki en kirli iki sektör sırasıyla, Sİlah sanayi ve ilaç sanayi.

Kendi bildiğimden kısa bir örnek veriyim eskiden normal tansiyon yaşının önüne 1 sayısı koyup sağdan ikinci basamağa bir virgül idi, yani yaşınız 57 ise 15,7 sistolik basınç yani büyük tansiyon sizin için normaldi.

Bu eski holistik yaklaşımdaki, babacan, tebabet psikolojisini insan ağırlıklı götüren hekimleri zamanıydı. Sonra tansiyon “13/8 normaldir” sınırına çekildi 14/9 üstü ise ilaçla kontrol edilmesi gereken yüksek tansiyondu.

Bugün ABD tansiyon üstü sınırını 12/7 ye çekti, oldumu sana yüzmilyonlarca tansiyon hastası.

Gelelim total kolesterole, en eski sınır 210-220 idi. Bu sınır 200 e çekildi sonra da 180 e çekildi. Oldumu sana yüz milyonlarca kolesterol hastası daha.

Bakalım bir de şekere (diabet), eski açlık kan şekeri 110-120 sınırında ise ilaç yazılmazdı, bu da çekildi mi 100 e al sana yüzmilyonlarca şeker hastası ilave.

Şimdi bu tansiyon, şeker ve kolesterol ilaçları ömrünüzün kalanında kullanmanız gereken ilaçlardır. Kullandım geçti ilaçlar değil yani.

Kutu fiyatları eh işte alınabilir gibi görünsede fark etmeden yılda düzinelerle kutu edebiliyor. Bu miktarları sürekli kullananan milyarlarca insan sayısıyla çarptığınızda yüzmilyarlarca dolarlık, belki trilyon dolarlık bir satış hacmi.

Peki, bu ilaçları aşırı tedbir adına gereksiz kullanan milyonlarca 40 yaş üstü (hatta altı) erkek hastaya neler oldu, empotans yani amerikancası ED (erektil disfonksiyon) onlar diğer taraftan aynı firmaların arka kapılarından maliyetlerinin yüz katı fiyata satılan viagra gibi mucizelere abone oldular.

Peki onlara ne olmakta diye soracak olursanız, tablo daha da kararıyor kısacası bu zincirleme reaksiyon sayfalar boyu sürer gider.

Daha fazla kararmadan burada keselim. Çünkü sonu yok. Ethik açıdan dünya ve insanlık adına zerre kadar kaygısı olmayan bir ultra yüksek eğitimli elit monarkın elinde oyuncak olundu.

Kendileri bu ilaçların hiç birine dilini bile sürmez, son derece konforlu villalarında dünyanın dört bir yanından ithal edilmiş en doğal yiyeceklerle beslenir, bahçlerindeki, ya da devasa malikanelerinin kapalı havuzlarında yüzer, ata biner, en oksijeni bol ormanların içinde oturur ve ne tansiyonları, ne şekerleri, ne koleterolleri yükselmez ortalama 85-95 yaş aralığında da ömür yaşarlar. Selamlar, Sevgiler.

Alıntıdır

Tansiyon nedir?

Kan basıncı, dolaşım sistemi atardamarları içindeki kanın basıncıdır. Kan basıncı ölçümü tansiyon aleti yardımıyla yapılır.

Kan basıncı, kanın kalpten pompalanmasına, ara damarcıkların direncine ve atardamar çeperlerinin esnekliğine bağlıdır.

Kan basıncı (ya da tansiyon), yerleşmiş uygulamaya göre, önce kasılma basıncı (sistolik basınç), sonra gevşeme basıncı (diastolik basınç) olarak yazılır. Kasılma basıncı, kalbin kasılması sırasında oluşan en büyük kan basıncıdır (büyük tansiyon); gevşeme basıncı, kalbin gevşeme ya da dinlenme durumunda ölçülen en düşük basınçtır (küçük tansiyon). Gevşeme basıncı (diastolik basınç) yükselirse kalbin beslenmesi azalır.

Normal kan basıncı, hayvan türleri arasında, bir türün kendi içinde ve bireyden bireye göre büyük ölçüde değişir. Erişkin bir insanın dinlenme durumunda kol atardamarlarındaki ortalama basınç, 120–80 mm civadır (Hg). Zürafada, beyne kanın gönderilebilmesi için 260 mmHg kadar yüksek kasılma basınçları gerekir.

İnsanlarda normal ve yüksek kan basıncı düzeylerini neyin oluşturduğu çeşitli tartışmalara konu olmuştur. 50 yaşın altındaki erişkinlerde, 130-90 mmHg, üst normal sınır sayılır. Kan basıncı normal olarak yaşla artar. Bunun nedeni genellikle atardamarların esnekliklerinin azalmasıdır. Fiziksel etkinlik ve duygusal stres, kan basıncını geçici olarak yükseltebilir.