Hürriyet’i toparladık !.. Toplandılar..

Hürriyet - Kahvaltı - Rumeli Hisarı

Hürriyet’i toparladık..

Bir zamanlar satış rakamları ile Babıali’nin yükselen sesi olan, ‘’Simaviler’’ ile hayat bulan, çalışanları ile kıskanılan, tarafsızlığı ile anılan, basın denizinde ‘’Amiral Gemisi’’ adı yakıştırılan Hürriyet Gazetesine emek verenler, aradan yıllar geçse de gönüllerindeki Hürriyet’i, anıları ve özlemleri ile hala yaşatıyor. Hürriyet hala yaşıyor ama, ona can suyu verenler, ne yazık ki artık yok..

Böylesine duygusal bir girişten sonra, Hürriyet emekçileri yıl içinde düzenledikleri toplantılarda bir araya gelerek, birlikteliğin, dayanışmanın, vefa bağının en güzel örneğini sergiliyor. Bu toplantılarda aradığımız çalışma arkadaşlarımız ile buluşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşarken, kaybettiklerimizle üzülüp, hüzünleniyoruz. Değişik semtlerde, değişik mekanlarda yılda 3 kez düzenlenen buluşmalarda ortaya çıkan anılar, mesleğin zorluklarına ve meslek büyüklerimize yapılan vurgular, geçmişteki basın tarihine düşen önemli notları da oluşturuyor.

Hürriyet emekçilerini yaklaşık 5 yıldan bu yana buluşturan toplantıların 2019 yılındaki sonuncusunu, Hürriyet Gazetesine 40 yılı aşkın emek veren Yayın Direktörü Fikret Ercan’ın mekan seçiciliğini üstlendiği Rumeli Hisar’ı Nezih-Yuvalama tesislerinde, boğaz manzarasını içimize sindirerek, nefis bir sabah kahvaltısında gerçekleştirdik. Kimler yoktu ki:

Hürriyet’in uzun dönem Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan Tufan Türenç, Basın Konseyi Başkanı eşi Pınar Türenç, Fikret Ercan, Özcan Ertuna, Ertuğ Karakullukçu, Kelebek Gazetesinin unutulmaz Müdürü Şadan Yolaşan (Galipoğlu) eşi ünlü TRT yönetici ve sunucularından Mustafa Yolaşan, Barbaros Daruga, ‘’Ben adamı çizerim’’ karikatür kitabı ile büyük ilgi ve beğeni toplayan Öznur Kalender, Kenan Sönmezler ve eşi Belma Sönmezler, Vahit Alpata, İlhami Uncuoğlu, voleybol sporunu yaşamının ayrılmaz bir parçası yapan Enver Bağlarbaşı ve eşi Gülnur Bağlarbaşı, Hürriyet Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansına yıllarını veren Ahmet Özçelik, Güler Özkan, Hanife ve kız kardeşi Nevin Demir, Hürriyet Haber Ajansı denilince akla gelen ilk isim Mete Ongan, buluşmaları sağlayan Cemil Özyıldırım, toplantıdan mutlu bir şekilde ayrıldılar.
Bu arada Öznur Kalender ‘’Ben adamı çizerim’’ karikatür, Cemil Özyıldırım da ‘’Babıalinin kalem ustaları: Yazıyoor’’ adlı kitaplarını imzaladılar. Özellikle Tokatlı Öznur Kalender, Karadenizin ‘’Temel’’ fıkralarının pabucunu dama atacak gerçek Tokatlı anıları ile herkesi gülmekten kırıp geçirdi.

Toplu resim:
(Ön sıra Soldan sağa): Mustafa Yolaşan, Özcan Ertuna, Şadan Yolaşan, Pınar Türenç, Cemil Özyıldırım, Fikret Ercan, Hanife Demir, Enver Bağlarbaşı,

2. sıra: (Soldan) Kenan Sönmezler,Belma Sönmezler,Vahit Alpata,Ahmet Özçelik, Güler Özkan, Mete Ongan,İlhami Uncuoğlu, Celile Özyıldırım, Nevin Demir,

3.sıra: (Soldan): Tufan Türenç, Ertuğ Karakullukçu, Öznur Kalender, Barbaros Daruga erken ayrıldığı için resimde yer almadı.

Cemil Özyıldırım

Hürriyet – Kahvaltı – Rumeli Hisarı
Hürriyet – Kahvaltı – Rumeli Hisarı