Hürriyet Gazetesi’nin ”Hürriyet aşkı” ile yayınlandığı dönemde Yazı İşleri Müdürlerinden Erol Türegün’ü kaybettik

Erol Türegün

Değerli Hürriyet emekçileri

Acımız büyük.. Erol Türegün’ü kaybettik

Hürriyet Gazetesi’nin ”Hürriyet aşkı” ile yayınlandığı dönemde Yazı İşleri Müdürlerimizden Erol Türegün’ü kaybettik. Mesleğin değerlerinden olan Erol Türegün 28 Haziran’ı 29’a bağlayan gece saat 02.00 ‘de, tedavi gördüğü Sultan Abdülhamit Hastanesi’nde (Gata askeri hastanesi) vefat etti. 2016 yılının son aylarında sağlık sorunları nedeni ile 6 kez hastaneye kaldırılan Erol Türegün, 1937 yılında Ankara’da doğdu. Haydarpaşa Lisesinden sonra girdiği Yüksek Gazetecilik Okulundan mezun oldu.

1957 yılında Vatan gazetesi’nde mesleğe başladı. 1959 yılında da aynı gazete ile mukavele imzaladı. Daha sonraki yıllarda İkdam, Son Havadis, Hergün, Yeni İstanbul, Akşam gazetelerinde mesleğini sürdürdü. Yaş günü olan 2 Haziran 1971 yılında da Hürriyet Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev aldı. 1962 yılında kabartma resmin öncülerinden ressam Türkel Türegün ile evlendi.Bu evlilikten Filiz ve Figen adlı iki kız çocukları dünyaya geldi. Türegün gazeteciliğin yanı sıra, sanata da açık bir insandı. Şarkı sözleri yazdı, ”Beş Akşam” adlı şiir kitabı, Yeditepe yayınlarından yayımlandı. Eşine ve işine aşık bir insandı. 2014 yılında eşini kaybetti.

Hürriyet Gazetesi’nde efendiliği, meslek sorumluluğu, çalışanlara karşı yumuşak ve yaklaşımlı ilişkileri nedeni ile herkesin ”Erol ağabeyi” oldu. Çalışkanlığı ile de ön plandaydı. O nedenle çalışma arkadaşları ona ”Rütbesiz Yazı İşleri Müdürü” diyorlardı.
Erol ağabey, Cumhuriyeti savunan, özgürlüğü özümsemiş, laikliğe inan, Atatürkçü bir gazeteciydi. Cumhur Başkanlığı seçimlerinin yapıldığı gün, hasta yatağından kalkıp, oksijen tüpü ile sandık başına gitmiş, oyunu kullanmıştı. Bu değerli insan asla unutulmayacak, her zaman hatırlanıp anılacaktır.

Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde uyusun.

Cemil Yıldırım

Erol Türegün
Erol Türegün
Erol Türegün