“HOMODRIVUSTURCUS”lar.. 15 tanesi böyle tespit edildi..

Zafer Arapkirli

1- HOMODRIVUSTAKSUS (Türk Taksi şoförü)

Kaportadaki sarı rengin, tüm kuralları ihlal hakkını tanıdığına inanan sevimli bir esnafımızdır. Onlarsız yapamayız. Çünkü sarı kaporta renkli o araca bindiğimizde, bir anda “o hakkın” en ateşli savunucusu durumuna geçiveririz.

2-HOMODRIVUSTURCUSSERVUS (Türk servis şoförü)

Onun için “Her Yer Park Yeri – Her Yer İndi Bindi Yeri – Her Yer Taksim – Her Yer Direniş”dir.
(Bunların HOMODRIVUSMINIBUSDOLMUS versiyonu için sınırlar 100 kat daha esnektir)

3- HOMODRIVUSISTANBULUS (İstanbul Şoförü)

Üç şeritlik bir caddenin 2 şeridi işgal altında bile olsa, 3’ncüye park ederek, “Abi bi sigara alcaz gelcez n’olmuş yani” diyecek kadar pişkin bir unlu mamuldür.

4- HOMODRIVUSISTANBULUS (İstanbul Şoförü)

“Yol üzerine ceza almamak ya da çekilmemek için” kaldırımı alternatif park alanı olarak kullanmayı bir tek o “akıl” eder..

5- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Camdan asla çıkarmaması gereken, ama sürekli kapının üzerine (bitirim tarzı) “sarkık” duran o sol el kimi zaman sigara taşır, kimi zaman terini havalandırmaktadır, kimi zaman sağa sola işaret çeker, kimi zaman da aracın ses sisteminden yayılan müziğe kapı üzerinde (isteğe bağlı olarak aracın tavanında) tempo tutar.
Ama asla direksiyona değmez. Çünkü aracın tek elle kullanılması esastır.

6-HOMODRIVUSTURCUSOTOBUS (Türk otobüs şoförü)

Taşıdığı 50’nin üzerinde insanın aslında aracın “Kargosu” olduğu duygusu ile yaşayan ve bu “yükün” emniyetini, konforunu ve ruh halini “Tavuk çiftliği” kadar bile ırgalamayan bir yaşam formudur. Bunun HOMODRIVUSTURCUSBELEDUS veya HOMODRIVUSTURCUSHALCUS versiyonları için yukarıdaki sayıyı 5’le çarpın.

7-HOMODRIVUSTURCUSHMASSIVUS (Türk TIR-hafriyat şoförü)

Altındaki bilmemkaç bin tonluk aracın aslında “Doblo” olduğuna ama dışarıdan iri göründüğüne” inanan ve sol şeritte “en az şu arkadan gelen Mini Cooper kadar” hakkı olduğuna inanan bir canlı türüdür.

8- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Camdan dışarı sigara külü, izmarit, bira-cola şişesi, selpak mendil, muz veya çekirdek kabukları, hatta okkalıca doldurulmuş çocuk bezi atmanın bir vatandaşlık hakkı olduğuna inanan özgürlük timsalidir.

9- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Bayram seyahatine giderken de dönerken de en geç yola çıkıp “Abi şimdi bi bastırır 2 saatte Ankara’da olurum. Sıkıntı yok” teorisinin sahibi bir yerli Einstein’dır. Ne de olsa “Zaman hız ve mesafe izafidir” onun için.

10- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Alemin genelde 100 km ve üzerinde seyrettiği otoyol adı verilen hızlı yollarda, “çıkışı kaçırınca”, zort diye durup geri vitese takarak kaçırdığı kavşağa kadar arkadan gelenleri umursamadan manevra yapma cesaretini gösterebilen aslan yürekli bir öküzdür.

11- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Saatte 150 km hızla ve bir yandan da slalom yaparken, altındaki en az 1,5 tonluk metal yığınının ani bir durumda “cart” diye durabileceğini zanneden bir mekanik ve termodinamik profesörüdür.

12- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Saatte 150 km hızla giderken, önündeki aracı 30 cm. yakından takip edecek kadar cesur, ve ani bir durumda 5 cm’de fren yapabileceğini zanneden bir fizik alimidir.

13- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Aynı anda cep telefonu, sigara, tesbih, çakmak, ruj, pudriyer, rimmel, eyeliner, tırnak makası, törpü hatta yerine göre laptop bilgisayar kullanabilen ve o esnada direksiyonu kimin tuttuğunu asla anlayamayacağınız bir “Akrobattır” o. Üzerine yoktur.

14- HOMODRIVUSTURCUS (Türk şoförü)

Önündeki aracın, daha önündekini sollamaya başladığını hatta sinyalini yaktığını gördüğü anda, onu sollamaya kalkan müthiş bir taktisyendir.

15- HOMODRIVUSTURCUS (Türk Şoförü)

Bir şerit değiştirme niyet ifadesi olarak “sinyal lambasını” değil, “Hafiften yan şerit çizgisine oturttuğu” tekerleklerini kullanır.