Her sarık 1000 askerimizi temsil ediyor… Gidip görmek lazım

Sarıkamış - Müze çarıklar

Her biri bin Türk askerini temsil edecek şekilde hazırlanan “çarıklar” sergisi Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni gezenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde eksi 40 derece soğukta donarak hayatını kaybeden askerleri sembolize eden “çarıklar” Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni gezenleri o günlere götürdü.

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nin girişinde bulunan “çarıklar” kar görüntüsü verilmiş beyaz kum üzerine dizilmiş, iki tarafı aynalarla çevrili bölümde sonsuzluğa giden bir ışık kervanı görülüyor. Işıkların bulunduğu yerde Sarıkamış’ta şehit olan askerlerin o dönem kullandıkları çarıklar yer alıyor. Ses efektleri ile desteklenen bölümde o dönem askerlerin yaşadığı zorluklar gözler önüne serilirken, müzeyi gezenler, “çarıkların” olduğu bölümde duygulu anlar yaşıyor.

Açıldığı günden itibaren Kars’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, ziyaretçilerini 100 yıl öteye götürüyor.
Müzeyi gezerken çok etkilendiğini ifade eden Büşra Koç, “O an şehitlerimizin soğukta yürüdüğü anı hissettim. Onların ne kadar bir zor durumda bu vatanı kurtardıklarını ve bizim onlara çok şey borçlu olduğumuzu yeniden hatırladım” dedi.

Sarıkamış – Müze çarıklar