Haksızlığın göbek adıdır bu takım.. Milli Takımda bugüne kadar neler döndüğünü anlamak için okumanız lazım.. Burak Güvenç yazdı

Feyyaz Uçar gibi bir efsaneyi 28 kez oynatıp Tuncay Şanlı’ya (henüz) 80 kez şans vermiştir bu takım.

Koskoca sarı fırtına Metin Tekin sadece 34 kez şans bulabilirken, en büyük hüneri ceza sahasında kendini yere bırakabilmesi olan Arif Erdem tam 66 kez çağrılmıştır, 60 kez de oynamıştır bu takımda.

Tam 16 yıl aralıksız Beşiktaş forması giyip 500 resmi maça çıkan Atom Karınca Rıza Çalımbay şükür ki 51 kez girebilmiştir bu takıma, ama bu da çok önemli değildir, Arda Turan bunu 24 yaşında başarmak üzeredir.

Daha şaşırtıcı olanlarından biri de nam-ı diğer Şifo Mehmet bir orta saha oyuncusu olarak, 13 yıl aralıksız oynadığı Beşiktaş’ta 130 gol atmış bir oyuncuyken 31 kez girebilmiştir bu takıma.

Aynı takım Oğuz Çetin’i 75 kez çağırıp 70 kez oynatmıştır.
FatihAakyel gibi ikinci lig kalibresindeki bir adam sadece Galatasaray’da ve Fenerbahçe’de oynuyor diye bu takıma 72 kez davet edilip 64 kez forma giyerken, 16 yıl profesyonel futbol oynayan (bana göre) Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcusu Sergen Yalçın bu takımda 37 kez oynayabilmiştir.

Sergen Beşiktaş’ı 2002-2003’de neredeyse tek başına şampiyon yaparken, yani Ercan Taner’in deyimiyle “Sergen attı şampiyonluk geldi” iken, Chelsea’yi Londra’da çarmıha gererken bile bu takımın aklına gelmemiştir.

Gökhan Zan gibi kerameti meçhullerden menkul bir adam bu takımın defansının bel kemiği muamelesi görürken ve bu takıma 45 kez davet edilirken
İbrahim Toraman kıçını yırtsa da bu takıma alınmamaktadır. Evet Gökhan Zan Beşiktaş’tayken de alınıyordu milli takıma ama bir nevi İsmail Köybaşı kontenjanından alınıyordu. Yani tek alınan oydu; Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlının çenesi dursun diye.

Tümer Metin’in ne kadar yetenekli olduğunu herkesler bilir. İşte bu Tümerciğim Beşiktaş’ta 5 yılda 132 resmi maçta 32 golle bu yeteneklerini sergilerken 12 kez davet edilmiştir bu takıma.

Aynı Tümer Öetin sadece 2 yıl oynadığı Fenerbahçe’de bu rakamı 32’ye çıkarmıştır. Yani 2 yılda 20 kez çağrılmıştır. Bak sen şu işe…

Mesela yine Beşiktaş’ın ve tabii ki Serpil Hamdi Tüzün’ün Yürk futboluna armağanı Oktay Derelioğlu da Beşiktaş’ta 6 sene oynayıp 70 gol atarken bu takımda sadece ve sadece 12 kez yer bulabilmiştir.

Daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olduğunda bir sezona 5-6 gol sığdırabilmişken hemen apar topar milli takıma çağrılıp bir 4 kez oynatılmıştır.

Eveeet; şimdi gelelim Nihat Kahveci’ye.

Yine bana göre Türk futbolunun gelmiş geçmiş en “büyük” oyuncularındandır. 90 kez çağrılmıştır bu takıma. 69 kez de oynatılmıştır. Beşiktaş’ta oynarken kaç kez mi çağrılmıştır? 22 kez. Profesyonel kariyeri 15 yıl sürmüştür ve bunun 7 yılını Beşiktaş’ta geçirmiştir.

Beşiktaş’tan gitmesiyle milli takıma alınmaya başlamış. Beşiktaş’a geri döndükten sonra da saygıdan bir 10 kez daha çağrılmıştır. Kaç kez oynatıldığını hatırlamıyorum.
Bu nedenlerledir ki Necip Uysal’ın şu an bu takımda olmaması hiçbir Beşiktaşlıyı şaşırtmamalıdır. Çünkü Necip’in oynadığı noktada Gerrard Selçuk oynamaktadır.

Haksızlığın göbek adıdır bu takım.

Beşiktaş’a yıllardır bu ülke sınırları içinde değilmiş gibi muamele eden takımdır bu takım.

Şifo ile ilgili bir diğer istatistik de Türkiye liglerinde Hakan Şükür’den sonra (1.69 cm boyu ile) kafa ile en çok gol atmış futbolcudur.”

Burak Güvenç

Kartalistik – Facebook

———

Arka Güverte editörünün NOTU:

İbrahim Toraman’a “Menajerini değiştirirsen seni milli takıma çağırırım” bile denilerek ahlaksız teklifte zirveye çıkılmıştır.. Hem de menajerin ismi dahi belirtilerek…

Yani, belli menajerlerin ileriye dönük “paylaşımlar” için futbolcularını vitrine çıkarttıkları gizli “Arka Kasası” olan bir yerdir milli takım..

Lucesku’nun bu durumu fark etmesi dileğiyle…