Gemi Otel Devi Princess’den Türkiye Atağı

Deniz yolculuğunun dünyada en çok bilinen ismi Princess Cruise, 2020 yılından itibaren ana limanlarından biri olarak İstanbul’u belirledi. Türkiye’deki tüm satış haklarını Naviosa Seyahat’adevrederek ülkemizde Princess CruiseTürkiye olarak faaliyet gösterecek olan firmanın Dünya Satış Başkanı Trey Hickey, 2020 hedeflerini açıkladı.

Dünyada en trend gemi rotalarını belirleyen, altı kıtaya birden yelken açarak 300 liman ve 150 farklı güzergah ile yolcularına tam anlamıyla “dünyayı gezme fırsatı sunan” Princess Cruise, Türkiye yapılanmasını yeniledi. Türkiye satış haklarını Noviosa’ya emanet ederek ülkemizdeki operasyonunu yeniden canlandıran şirket, Princess CruiseTürkiye adıyla İstanbul’dan dünyaya açılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan ve ana limanlarından biri olan İstanbul’u tercih etme sebeplerini anlatan PrincessCruise Dünya Satış Başkanı Trey Hickey, “Türk yemekleri, kültürü, tarihi, coğrafyasıyla birlikte turistik açıdan büyük bir öneme sahip. Bu ülkenin güzelliklerini daha çok limanda daha çok insanla paylaşmak istiyoruz. Dünyada bir çok lokasyon kendine has bir özelliği ve çekiciliği olsa bile yine de en çok merak edilen ve en trend destinasyonlardan biri Akdeniz. İstanbul’un tarihçesi ve kültür zenginliğinden dolayı Akdeniz’e gelmek isteyenlerin büyük bir çoğunluğu İstanbul ve Türkiye’yi de liman olarak görmek istiyor” dedi.

“En büyük farklılığımız gemiye bindikten sonra anlaşılıyor çünkü birçok gemi şirketi gibi bizim de hizmetimiz çok üst düzeyde fakat biz dünyadaki en uluslararası gemi şirketiyiz” şeklinde sözlerine devam eden Trey Hickey,Princess Cruise’un farkının gemilerinde farklı ulusları ağırlarken yabancı hissetmemeleri sağlamak olduğunu söylüyor.

En trendy rotalar Uzak Doğu-Japonya, Karayipler ve Alaska

Princess Cruise Türkiye Temsilcisi ve Naviosa Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı, Princess’in en gözde destinasyonlarınınegzotik yerler olduğunu, dünyada en çok merak edilen ülke olarak da Japonya’nın başı çektiğini ifade ediyor. Yaklaşık 25 yanaşılabilecek limana sahip olan ve farklı programların gerçekleştirebilmesine imkan sağlayan Japonya’yı ilgide, Karayipler ve Alaskatakip ediyor…

“Dünya çapında deniz seyahatlerinde tanınmış bir lider olarak, her yıl uzunluğu 3 günden 144 güne kadar olan ve konuklarına tüm dünyadaki kıtaları görme imkânı sunan bir şirketiz. Yılda 1 milyon 700 bin misafir taşıyoruz” diyen TolgarBıyıklı, lüks hizmetinin yanında farklı seyahat türlerine göre daha uygun fiyatlarla hizmet sunan PrincessCruise’un, Karayipler için rezervasyondöneminin de başladığını belirtti.

Dünya çapındaki güzergahları ve PrincessCruise Filosu  
Princess’in 150 farklı güzergâhı, yolcularına dünyada 300 liman ve birçok şehirle beraber altı kıtaya yelken açma imkânı ile kelimenin tam anlamıyla dünyayı gezme fırsatı sunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır; Karayipler, Alaska, Panama Kanalı, Avrupa, Meksika, Güney Amerika, Avustralya/Yeni Zelanda, Güney Pasifik, Hawaii, Tahiti/Fransız Polinezyası, Asya, Hindistan, Afrika, Kanada/Yeni İngiltere ve Dünya Turları. Princess yolcuları deniz seyahati deneyimlerini dünya çapındaki limanlarda ekstra hizmetle sunulan gezintiler ile daha kapsamlı bir hale getirebilir ve dileyen yolcular deniz seyahatlerini kara turu ile kombine ederek geliştirip zenginleştirebilirler. 
Özellikle, Alaska Körfezine deniz seyahatine öncülük ederek Princess, Amerika Birleşik devletlerini’nin 49. Eyaleti olan Alaska da güçlü varlığını sürdürmektedir. Seattle odaklı Princessturları ile şirket görkemli “Gece yarısı güneşinin Toprağında” temasıyla çeşitli kara ve deniz deneyimleri gerçekleştirmektedir. Eyaletteki en geniş gemi turu şirketi ve tur operatörü olan Princess yaklaşık sekiz yolcu gemisi, beş adet nehir kenarında yer alan otel, lüks otobüs filosu yer alır. Ayrıca yine şirkete ait olan trenlerinde özel panoramik camlara sahip vagonlarıyla bu güzergâhın benzersiz doğa güzelliklerini barındıran servisi ile Alaska’nın iç kesimlerine kolay erişim imkânı sağlar. Sonuç olarak, Princess (Prenses) yolcuları kendilerine Alaska’nın en popüler turistik yerlerini tek bir tatilde birleştirme imkânı veren bir gemi turunu ve kara turunu sorunsuz bir şekilde birleştirebilirler.  Princess’ın18 gemiden oluşan filosunun çeşitli boyut ve özellikleri vardır. Güzergâhın en büyük gemileri Majestic Princess (2017) Regal Princess (2014), Royal Princess(2013) Caribbean Princess (2004), CrownPrincess (2006), Diamond Princess (2004), Emerald Princess (2007), Golden Princess(2001), Grand Princess (1998), RubyPrincess (2008), Sapphire Princess(2004), ve Star Princess (2002). Orta boyutlu gemiler Coral Princess (2003), Dawn Princess (1997), Island Princess(2003), Sea Princess(1998), ve Sun Princess (1995); ve güzergâhın küçük gemisi Pacific Princess (1999) daha samimi seyahat deneyimi sunmaktadır.
Filoya katılan en son ve yeni nesil gemiler olan Regal Princess and RoyalPrincess 2013 ve 2014 yılında seferlerine başlamıştır. Bu gemilerde diğer gemilere oranla yüzde 50 daha büyük lobi mevcuttur. Yine sadece bu gemilere has bir özellik olan geminin gövdesinin yaklaşık 9 metre dışında inşa edilmiş denizin üstünde yürüdüğünüzü hissettiren Sea Walk® (Camdan Deniz köprüsü), Göz kamaştırıcı su ve ışık şovları, Princesscanlı yayın televizyon stüdyosu, Özel pastane, Özel şefin şamdanlı masası ve daha fazla yemek yeme seçenekleri ile burada yemek yiyenleri bir ışık perdesi ile çevreleyen özel ortam vardır. Ayrıca bu gemilerde tüm dış kamaraların hepsinde balkonlu olarak dizayn edilmiştir

Family Running On Beach, Extended Sky – Antigua

2017 Japan Photoshoot
Glacier Bay
Island Princess at Hubbard Glacier, Alaska