EVET Mİ?

Hakan Denker

EVET Mİ?

Bir haftadır “Genç bir kız cebinde parası olmadığı için intihar etti” cümlesiyle dalgalandık… Ve elbette ardından anti tezler de üretildi.
Kimi sadece iktidarı onama amaçlı muhalefetti, kimi gerçeğe yakın tespitlerdi…
Kızın “psikolojik sorunları vardı” ya varan tespitlerde bulunanlar bile oldu…

Peki..
Varsayalım bu genç kızımız psikolojik sorunlara teslim olmuş, aslında orta halli ailesinin maddi sıkıntıları varsayıldığı gibi değildi ve intihar yokluktan değil, can sıkıntısındandı…

Eğer yaşanan bu travma böyle olsaydı, ülkenin genel sosyal kaos sorununu ne kadar çürütebildi?
Türkiye’de aslında her şey toz pembe ve refah seviyesi yüksek ama böylelikle muhaliflerin bu bizans oyunu ortaya mı çıktı?

Sevgili iktidar sempatizanı ülkedaşım, bu kız bir patlama kıvılcımı. Coğrafyanın son 18 yıldır adım adım yaklaştığı uçurumun son uyarı tabelalarından biri. O yüzden yukarıdaki iki paragrafı oku ve sessizce bu soruları kendine sor. Şayet iç sesinin yanıtı son paragrafın son satırına “evet” diyorsa, o zaman derhal bir psikoloğa git kardeşim. Emin ol, iddia edildiği gibi “psikolojik sorunlar” sebebiyle intihar eden kızımızdan daha tehlikeli bir aşamadasın.

Çünkü senin “evet” yanıtın sadece kendini değil, hepimizi öldürecek kadar tehlikeli…

“Ve bir gün polisler benim evime gelmişti, ama çevremde sesimi duyacak kimse kalmamıştı” cümlesini hatırlamak zorunda kalabilirsin…

DENKER
Hakan Denker