Denizciler zengin midir..

Arada olmanın zorluğu:
Ülkemizde orta sınıf neredeyse yok hükmüne gerilemiştir.
Mesela tenis oynamak, kayak yapmak,yelken yapmak, içkili bir yerde balık/meze yemek vb
Dış Dünyada ortalamanın ulaşabileceği etkinliklerdir.
Bizde insanların büyük çoğunluğu evlerinden çıkmadan, kuru bakliyat ağırlıklı bir beslenme ile hayatlarını TV izleyerek sürdürmektedir, bu şekilde yaşarsan doların dalgalanmasından ya da enflasyondan min. etkileniyorsun ve istenen de zaten bu.
Çok zenginsen zaten kazanan konumundasın hiç bir şeyden etkilenmezsin.
Sorun eğitimli olan kişilerin ülkede sadece zenginlere ait olduğu kabul gören etkinliklere ulaşmaya çalıştığında ortaya çıkıyor, çünkü katagorize edilmiş toplumda sana göre bir yer olmuyor.
Mesela,
-Arabamın üzerinde kayaklar ile alçıpan döşeme yapan bir atölyeye gitmiştim, o zamanlar “Roma” sütunları moda idi 🙂 , bir sütun için çok acaip bir fiyat söyledi,ben de alçıdan bir ürün için çok yüksek dediğimde “Sen dağda kaça kayak yapıyorsun” dedi adam.
Meali: Kayak yapıyorsan zenginsin ve ben de senden intikamımı alırım.
-Paslanmaz kaynağı yaptıracağım zaman “Abi sen bunu nerede kullanacaksın” eğer tekne de olduğunu anlarlarsa 2 katı fiyat çekmeleri garanti.
-Akşam vakti Kapıdağ’da bir barınağa girdik. Balıkçı ile pazarlık edince adam bozuldu “Abi sen tekne ile gelmedin mi” dedi,
meali: Tekne ile gelmişsin demek ki zenginsin, şansın yok sokarım.
-Trilye’de bir tekneyi inceliyoruz Betül ile ,tekneye göz kulak olsun diye para almış balıkçılar bizim hakkımızda konuşuyorlar, “Abi bunlar ‘Zengin Piçleri’ , korkma tekneye bir şey yapmazlar”

Örnekler çok ama bu kadar yeterli, haddini bileceksin bu ülkede ya zengin olacaksın ya da evine kapanıp, egemenlerin sana biçtiği hayatı yaşayacaksın (bol çocuk, kuru bakliyat, fazla mesai, TV de onların yüzlerini ezberleme).
Ben kültürüme göre farklı bir şeyler de yapmak istiyorum dedin mi kafana hep birlikte vururlar.
“Yengeç sepetini hatırlamakta fayda var”

Bahadır Eği

Yelkensever – facebook