Çok enteresan! Türkiye ithal edilecek olan 500 bin ton domuz etini ne yapacak..

Resmi Gazete’nin 7 Aralık sayısında yayınlanan tebliğe göre, Et ve Süt Kurumu, Moldova Cumhuriyeti’nden 500 ton taze, soğutulmuş veya dondurulmuş domuz eti ithal edecek.
Resmi gazetenin 7 Aralık’taki sayısında yayımlanan domuz eti ithalatına izin verilen tebliğ, Meclis’e taşındı. Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP’li Fikri Sağlar, “Böyle bir ihtiyaç nereden doğdu? Ürün Türkiye’de kim tarafından, nerede ve nasıl kullanılacak?” diye sordu.

Resmi Gazete’nin 7 Aralık sayısında yayınlanan tebliğe göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olan Et ve Süt Kurumu, Moldova Cumhuriyeti’nden 500 ton taze, soğutulmuş veya dondurulmuş domuz eti ithal edecek. Bu ithalat sıfır gümrük vergisiyle olacak.

Tebligatta Et ve Süt Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olmasına rağmen, 500 ton domuz eti ithalatını Ekonomi Bakanlığı’nın üstlenmesi de yine tartışma konusu oldu. İthal edilecek domuz etinin ne amaçla ithal edildiği ve nerede kullanılacağı konusunda ise açıklama yapılmadı.

MECLİS’E TAŞINDI

Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Böyle bir ihtiyaç nereden doğdu? Ürün Türkiye’de kim tarafından, nerede ve nasıl kullanılacak?”diye sordu.

Bekir Birincioğlu