Burçlara göre ‘Aşk’ düşüncesi.. En terbiyesizi Akrep’miş..

Zodiak’taki on iki burcun birbirinden farklı sembolleri ve kendine özgü anlamları bulunmaktadır. İşte on iki burcun sembolleri ve bu sembollerin anlamları…

Koç Burcu:

Koç burcunun sembolü boynuzdur. Bu figür cesaret ve atılganlığın simgesidir. Koç Zodyak’ın ilk burcu olması nedeniyle öncü ve lider ruhlu bir burçtur. Aynı zamanda yeni başlangıçlar ve doğumu simgeler. Tek bir noktadan açılarak genişleyen bu boynuz figürü, başarı ve zafere kendi emeğiyle sıfırdan ulaşmaktan haz alan Koç’u temsil etmektedir.

Boğa Burcu:

İstikrarın ve sürekliliğin burcu olan Boğa’nın bu temel özelliği burcun sembolündeki çember ile anlatılmıştır. Çember gibi başladığı işi bitirir ve konuyu sonuçlandırarak iki ucu birleştirir. Günübirlik hevesler peşinde koşmayı sevmeyen Boğa burcu aynı zamanda “dost canlısı” ve “koruyucu” bir karaktere sahiptir. Bu özelliği dışa doğru açılan boynuzlarla anlatılmıştır. “Süreklilik” ve uzun soluklu ilişkilerin insanı olan “dost canlısı” Boğanın bu iki temek özelliği burcunun sembolündeki çember ve dışa, çevreye doğru açılan iki boynuz ile temsil edilmektedir.

İkizler Burcu:

İkizler burcunun sembolünde öncelikle göz çarpan nokta tabi ki İkizler figürüdür. İkizler burcu her ne kadar çift karakterli ve dengesiz olarak bilinse de gerçekte olaylara, olgulara birçok açıdan bakabilme özelliğine sahiptir. Bu da onların diğer insanlardan daha farklı ve vizyonlarının daha geniş olmasına, olayları farklı açılardan değerlendirerek farklı sonuçlara ulaşmalara neden olmaktadır. Bu iki açıdan olaylara bakış özelliği İkizler burçlarına ayakları yere sağlam basan dengeli bir duruş vermiştir. Zemine bu kadar sağlam tutunarak oturan bir figür ile anlatılması da bundandır.

Yengeç Burcu:

Yengeç burçlarının en temel ve bilinen özelliği duygusal olmalarıdır. Bu duygusallığının sebebi çevresindeki insanlardan beslenmesi ve onları beslemesidir. Yengeç burçları duygusal ve ruhsal dünyalarını hem etrafındaki insanlardan besler hem de onlara kendi sevgi ve enerjilerini verirler. Bu nedenle Yengeç’in sembolü karşılıklı bu ruhsal alışverişi anlatan bir sarmal figürdür

Aslan Burcu:

Aslan burcunun sembolü; aslanın yelesini ve kuyruğunu gösterir. Aslan, hayvanların kralıdır ve çok güçlüdür. Bu güç ve enerjisini ise gezegeni Güneş’ten alır. Bu güç ve enerjisiyle etrafındakilere yol gösterir ve liderlik yapar. Aslan burcunun sembolü bu gücü ve liderliği temsil eder.

Başak Burcu:

Gezegeni Merkür olan Başak burcu “düzen” ve “tertip” ilkeleriyle özdeşleşmiştir. Başak burcunun sembolünde olan orantılı kavisler bu düzeni temsil eder. Her ne kadar bu kavisler inişli ve çıkışlı olsalar da Başak’ın yükselişe ve başarıya giden yolda ne kadar sağlam adımlar attığının ve arada bir durup mevcut durumunun analizini yaptığının göstergesidir.

Terazi Burcu:

Adalet ve denge ilkelerinin burcu olan Terazi, bu iki özelliği tam anlamıyla yansıtan bir sembole sahiptir. Sembole bakıldığında ortası yukarıya doğru yükselmiş, sağa ve sola sağlam ve eşit bir şekilde uzanmış bir figür görülür. İşte bu duruşuyla istikrarı, dengeyi ve hakkaniyeti temsil eder. O nedenle herkes iyi ve kötü günlerinde yanında olacak bir Terazi arkadaşı olsun ister.

Akrep Burcu:

Akrep burcunun sembolü karanlık ve gizemli bir varlık olarak akrebin bacaklarını ve kuyruğunu gösterir. Sembolünü aldığı hayvan türünden birçok özellik almıştır. Düşmanına karşı çok acımasız olurken, sevdiği insanlara karşı da çok vicdanlı davranır Akrep burcu.

Yay Burcu:

Yay burcunun sembolü; gerilmiş ve her an fırlamaya hazır bir oktur. Bu sembol; biraz huzursuz, uzaklara gitmek isteyen özgür bir ruhu ve hedefine ulaşmak isteyen idealizmi temsil eder. Ancak ok üzerindeki düz çizgi göstermektedirki ne kadar özgür ruhlu olsa da hayatta yalnızlıktan hiç hoşlanmamakta ok ve yay gibi birbirini tamamlayan ilişkilere ihtiyaç duymaktadır.

Oğlak Burcu:

İsmini aldığı hayvan türü gibi kararlı ve emin olan Oğlak burçlarının sembolüne bakıldığında aşağıya doğru keskin kavis ve virajlar vardır. Bu Oğlak burçlarının hayatlarının iki evreden oluştuğunu anlatır. Bu genç ve yaşlı olmak üzere bu iki evredeki Oğlaklar arasında çok ciddi farklılıklar vardır. Gençken daha tedirgin ve güvensiz olana Oğlaklar, yaşlılıklarında daha kendilerinden daha emin ve bu haliyle güven veren insanlara dönüşler.

Kova Burcu:

Kova burcunun sembolü birbirine paralel deniz ya da ışık dalgasıdır. Bu dalgalar sezgi ve zekânın karışımından meydana gelmiş çok derin bir sevgiyi ve evrensel insanlığı, kardeşliği temsil eder. Kova burçları diğerlerinden farklıdır ve hep derinlerinde bir şeyler vardır.

Balık Burcu:

Balık burcunun sembolünde, iki paralel çizgiyi birbirine bağlayan bir köprü vardır. Sembolden de anlaşıldığı gibi Balık burçları diğer insanlarla iletişim kurmadan yaşayamazlar. Gerek konuşarak, gerek dokunarak diğer insanların ne düşündüğünü, ne hissettiğini öğrenmek isterler sürekli. Duygularını rahatlıkla belli etmesinin asıl sebebi karşısındaki insanı da rahatlatarak onun da açılmasını sağlamaktır.