Biz burada donalım! Gezgin gazeteci Asım Güneş, ‘Kite Sörfçüler bakın size yeni bölge: Cabo De La Vela: Çölde kite sörf yeri buldum’ dedi

Kite Sörfçüler bakın size yeni bölge:
Cabo De La Vela: Çölde kite sörf 

Kolombiya’daki son günlerim. Son sürat ülkenin kuzeyini geziyorum. Amacım ünlü Tayrona Parka girmekti ama o kadar turistik olmuşki. Hem bir ton giriş parası istiyorlar hem de içeride fiyatlar ülke genelinin 2-3 katı. Gerçi girecek olsam tabiki kaçak girerdim ama yoruldum sanırım. Köşe kapmaca oynamak istemiyorum güvenlikçilerle 
Yazının sonuna bir link ekleyeceğim nasıl biryer olduğunu görmeniz için.Sanırım Kolombiya’da yazın şarkısı bu olmuş. Bizdeki Serdar Ortaç şarkıları gibi.
Neyse ben oradan vazgeçip, Palomino’da biraz vakit geçirip, Rio Ancho’da Özlem’i ziyaret ettikten sonra otostop filan Venezuala sınırına devam ettim ve Cabo De La Vela’ya vardım. En son ve zor bölümüde Iran asıllı 3 Kanadalının aracıyla geçtim.
Benim için önemi Yüzyıllık Yalnızlık’ta bahsi geçen yerlerden biri ve çöl halkı Wayuu’ların yaşam alanı olması. Ha bir de Hindistan’dan bu yana çölleri seviyor olmam. Kite sörf cenneti olduğunu ise oraya gidince gördüm.
Çok detaylı yazamayacağım çünkü bu yazıyı bile Santa Marta’da kısa süre durakladığımda bulduğum bir kafede yazıyorum. Buradan Cartegena’ya oradan da Ekvator’a doğru devam edeceğim.

Bana göre ucuz olmasa da normal bir kite sörfçüye göre ucuz sayılabilir. Konaklama genelde hamak ya da çadırlarda yapılıyor. Fiyat ortalama 15 bin COP. Yani 20 TL gibi sanırım. Yemeklerde 10 bin COP tan başlıyor. Bence kendi yemeğinizi yapmakta fayda var. En pahalı şey ise su. Gelirseniz, taşıyabildiğiniz kadar su getirin.
Kasabanın dışında sahile kamp atmak mümkün. Ben şehir içinde 5 bin pesosa bir yer bulunca orada kaldım. Çünkü rahat dolaşmak için çadırı ve eşyaları güvenli bir yere bırakmam lazımdi.
Internet baglantısı filan pek yok. Olanlarda çok zayıf.
Yani çölden hoşlanmıyor ya da yerel halkı görmek gibi bir derdiniz yoksa çok da gelinecek biryer değil.
Ama daha sakin bir yerde kite sörf yapmaksa amaç çok ideal olduğunu söyleyebilirim. Tabi gece hayatı filan beklemeyin, hafta sonu doluşan gürültücü Kolombiya’lı homobigcitiuslar ve okyanus dalgalarının sesi dışında.
Ha son bir tavsiye. Özellikle çanta seven kadınlar için. Bagajınızda yer açın mutlaka. Çünkü Wayuu’ların yaptıği bu harika el yapımı çantalardan bir sürü almak isteyebilirsiniz. 10 bin pesostan başlayıp en büyükleri 50-60 pesozsa kadar çıkıyor. Tabi pazarlıkla bu rakamlar biraz daha düşüyor. Yani çok ucuz değil ama en büyüklerinin yapımı bir hafta süren bu harika çantaları görünce çok da pazarlık yapasınız gelmiyor. Düşünün ben bile paraya kıyım aylar sonra kendim için birşey aldım )