Atatürk Ankara’ya geldikten sonra bir kaç yıl kaldığı Ankara Garı binasının Medipol Üniversitesi’ne verildiği iddiaları pek doğru değil.  Sadece ek bina ve misafirhane kiralanmış. Dedem Ali Çavuş, Atatürk’ün ’emir çavuşuydu’ ve Fikriye hanım ve Atatürk ile birlikte bu binada kaldı

Zeynel Lüle

Atatürk Ankara’ya geldikten sonra bir kaç yıl kaldığı İstasyon binası da dahil Ankara Garı binasının Medipol Üniversitesi’ne verildiği iddiaları doğru değil.
Sadece ek bina ve misafirhane kiralanmış.
Bu iddiayı ciddiye alıp özellikle gittik.
Çünkü dedemiz Ali Çavuş, Atatürk’ün emir çavuşu olarak Ata ile birlkte Aralık 1919’da bu binaya gitti ve bilâhare Fikriye hanımın da katılımıyla 1922’ye kadar hep beraber burada kaldılar.
Daha sonra Ata ile birlikte Çankaya köşküne geçtiler.
Dedem Ali Metin yıllar sonra bu binayı müze haline getirdi ve 1964’ten 1972’ye, yani aramızdan ayrılıncaya kadar müze müdürü olarak görev yaptı.
Kuzenim Nesrin Aydın Ozhelvacı ile birlikte bu tarihi binaya giderek bizzat dedemizin emeğine ve Atamızın milli mücadele yıllarının önemli kararlarını aldığı bu binanın manevi değerine zarar verilip verilmediğini yerinde gördük. İddialar doğru değil. Rahatladık.
Müze faal durumda…
Bilginize..
#Atatürk #TCDDİstasyonbinası #TCDDAtatürkkonutu #AliÇavuş#MedipolÜniversitesi

Zeynel Lüle