‘3 beyaz’ Kadınlar ile Erkeklere neden ayrı ayrı etki eder?

3 beyaz Kadınlar ile Erkeklere neden ayrı ayrı etki eder?

Kadınların 3 beyazı

Vücudumuz için yaptığımız her iyilik, beyin sağlımızı da doğrudan etkiler. Gerekli vitamin ve mineralleri günlük olarak tüketerek ve aşırı kalori alımını engelleyerek uygulayacağımız doğru beslenme şekilleriyle hafıza, zihin karışıklığı ve odaklanma sorunlarının çözümünü de sağlamış oluruz. Peki, nedir bu 3 beyaz efsanesi? Zararlı olduğu söylenen şeker, un ve tuza göz atalım.

Şeker: Sanayi üretimi şeker (hem beyaz hem de esmer şeker) vücudumuzda çok çabuk işlenerek hızlı kilo almamıza sebep olur. Kilo sorununun yanı sıra hipertansiyon, şeker hastalığı, koroner kalp hastalığı, inme, hipoglisemi ve benzeri pek çok sağlık problemlerinin de yolunu açabilir. 3 gram şekerde yaklaşık olarak 12 kalori olduğunu belirtmekte fayda var. Fabrikasyon içecekler ve meyve sularının bir kutu veya şişesinde ortalama 8-10 kesme şeker kadar şeker bulunuyor. Bu içeceklerdeki asıl sorun, kullanılan fruktoz şurubu. Özellikle çocuklarda ciddi problemlere sebep olan bu içecekleri tüketmek yerine kendinizi ve çocukları ayran veya taze sıkılmış meyve sularına teşvik etmek yoluna gidebilirsiniz. Canınız tatlı bir şeyler tüketmek istediğinde de doğal şekerli yiyeceklere yönelin. Örneğin, taze ve kuru meyveler tüketebilir, çayınıza şeker yerine bal, pekmez veya tarçın atabilirsiniz.

Beyaz un: Basit karbonhidrat içeren beyaz un, daha beyaz olması için işlemden geçirilmiş undur. Yani, değirmende buğday tanesinin içinden buğdayın özü olan ruşeym ve buğday kepeğinin alınmış halidir. Bu işlem sonucunda ruşeym ve kepekte bulunan E vitamini, Omega 3 ve 6, protein, karbonhidrat, zengin vitamin ve mineraller ve lif de undan çıkarılmış olur. Zenginliği alınmış beyaz un hem kolay acıkmanıza hem de hızlıca kilo almanıza sebep olur. Bu nedenle tam tahıllı ekmek ve tam buğday unu kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Tuz: Yapay (rafine) tuzun içerisinde bulunan potasyum, böbrek yetmezliği olanlar, potasyum birikimine eğilimi olanlar ve potasyum tutucu idrar söktürücüleri kullananlar için problem yaratabilir. İştah açıcı özelliği olduğu için kilo alımını kolaylaştırır. Gereğinden fazla tuz kullanımı, vücutta yüksek oranda su tutarak ödem oluşmasına sebep olduğu gibi aşırı tuz kullanımı, yüksek tansiyona sebep olarak beyin kanaması ve kalp-damar hastalıklarını tetikleyebilir. Bağımlılık yaptığı bilinen tuzu azaltmak için limon, sirke, kurutulmuş baharatlar ve kırmızı biber gibi besinlere yönelerek tükettiğiniz besinlerin lezzetini artırmayı deneyebilirsiniz.

Erkeklerin “3 beyazı”

 

Evcimen erkeklerin “3 Beyazı”