Musul Yanıyorken “Haberciler Ateş Altında”.. Haber peşindeyken Kuzey Irak’ta vurulan ünlü kameraman Kemal Batur o günleri yazdı

Kemal Batur - Kitap

MUSUL YANIYORKEN
“HABERCİLER ATEŞ
ALTINDA” FaM Yayınları
Gazeteci Kemal Batur 2003 yılında II. Körfez Savaşı ile Irak’ın işgalini bir haberci olarak izledi. Orta doğu coğrafyasının bitmek bilmeyen kanlı günlerinin bir kesitine tanıklık etti, olanı biteni kayıt altına aldı. Bu kayıtlar, kuzey cephesinde (Musul, Kerkük, Süleymaniye) altmış iki günlük politik, diplomatik süreçler ile birlikte sıcak savaşı da irdelemektedir…
Musul Yanıyorken (Haberciler Ateş Altında) kitabı, genel olarak savaşın yıkıcılığı, zor yolu ile rejim değişikliğinin anlatımı iken özel olarak gazetecilerin basın aracının Musul’da, Baas milislerince silahlı saldırıya uğradığı anın belgesidir.
Kitabın içeriği bir habercilik belgesi olmakla birlikte, günümüzde Irak’ta ve özellikle Kerkük ve Musul’da yaşananların ne olduğunun ipuçlarını da barındıran bir çalışmadır.
Kemal Batur bu zorlu habercilik yolculuğunda dolayı, Habertürk TV tarafından 2003 yılında düzenlenen “Hande Mumcu” yılın basın cesaret ödülüne de layık görülmüştür.

Kitap her ne kadar bir habercilik çalışması olsa da, aynı zaman Zaza Kemal’in de hikayesidir….
Not: Yılların birikimi olan “Bir Habercilik Hikayesi” nihayet piyasaya çıkmıştır…
Cuma günü itibarı ile internet ortamından kitaba ulaşabilirsiniz.
Ayrıca kitap evlerinden edinebilirsiniz.
Özellikle bütün haberci dostlara tevsiye ediyorum..
Elden almak isteyenler, özelden bana mesaj atabilirsiniz…

Kemal Batur