Hayatı boyunca binlerce çocuğa ve hastaya umut olan, ölümü beklerken FETÖ ve  onların yol arkadaşları tarafından evinde gözaltına alındığı gece Türkan Hoca’nın  yazdıkları. Bu zulmü unutma Türkiye

Minnettarım tüm hayatımı vakfettiğim cüzamlılarıma,
çünkü onların sayesindedir ki, memleketimin binlerce başka çocuğuna da uzanabildim.
Yoksul olmaları, çaresiz olmaları koşuluyla, hiç ayrım yapmadan, Türk, Kürt, Süryani vs. demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladım, ışık tuttum yollarına.
Beni hırpaladılar, yerden yere vurdular,
ne gavurluğum kaldı, ne Kürtçülüğüm, ne de komünistliğim.
Şu son aramayla da darbeci yerine kondum.
Umrumda bile olmadı.
(gözaltına alındığı gece yazdıkları..)

Türkan SAYLAN

“Ergenekon” soruşturması kapsamında İstanbul’daki evinde arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın avukatı Hüseyin Karataş, “Öğrendiğimiz kadarıyla Türkan Hanım ile ilgili bir gözaltı ve yakalama kararı yoktur” demişti.
Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saylan’ın hiçbir şekilde bir suça bulaşmış tarafı olmadığını, sağlık yönünden ise ağır rahatsız durumda olduğunu ifade etmişti..

“Cüzzamlıydım. Dünyalar güzeli bir kadın doktor geldi. Annemin bile dokunmadığı yüzüme dokundu. İlk defa insan olduğumu hissettim. Onun sayesinde doktor oldum” Nur içinde yat Türkan Saylan Hocam.. 

xx

Ölümü bile ışığını söndüremedi. “Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın, ölüme saniyeler kalmış olsa bile..”

 

Türkan Saylan evinde arama yapılırken son kez böyle el sallamıştı