Celal; yeter artık, eve ödül mödül getirme..

Celal Demirbilek

CELAL; YETER ARTIK, EVE ÖDÜL MÖDÜL GETİRME…

Bu sözü, bugün kaybettiğimiz sevgili Celal Demirbilek’in eşi kendisine söylemiş. Nedenine gelince, evin bir odası Celal’in aldığı ödüllerle dolu. Yenisini koyacak yer yok.
Bu bir şaka değil. Gerçek.
Türkiye’de değil, belki dünyada bile bu kadar çok ödül kazanan gazeteci yok. Guinness yetkilileri duysa, bir ödül de onlar verirdi.
Celal inanılmaz bir gazeteciydi. Futbol dışında tüm amatör dallarda gittiği her işten bir manşet çıkartırdı. Basın meslek kuruluşları dahil, çeşitli federasyon, sivil toplum kuruluşları, dernekler, belediyeler, kişiler, aklınıza kim gelirse her taraftan sayısız ödül aldı.
Her ikimizde o yıllarda görevdeydik. Ben havalimanı muhabiri, o ise spor servisinde amatör sporlara bakan muhabirdi. Yurt dışına bir göreve giderken Atatürk Havalimanı’nda yanıma geldi. Bir süre sohbet ettik. İşte o gün başlığa koyduğum bu sözü söyledi. İnanmaz gözlerle kendisine baktığımda bu kez, “Dönüşte gel misafirim ol. Hem yemek yer, hem de bizim hanım haklı mı haksız mı görürsün, Geçen gün saydım 250’ye yakın plaket ve ödül materyali var ” dedi.
İşine son verildiği günden beri psikolojisi bozulmuştu. O zaman da karşılaştık. Çok üzgündü. İnanamıyor ve gerekçesini de bilmiyordu. Bu üzüntüsü sanırım hastalığını tetikledi.
Şunu her kes bilmeli. Kimse bu dünyaya kazık çakmıyor. Yenecek yemeğin, alacak nefesin bittiği zaman huzura gidiyorsun.
Önemli olan huzura giderken hakkında güzel sözlerin söylenmesi. Biz Celal için en güzel sözleri söylüyoruz. Ama sizler için var ya sadece, “Allah nasıl bilirse öyle yapsın” diyoruz.
Güle güle Sevgili Celal, Allah’ın Rahmeti üstünden eksik olmasın.

Faik Kaptan