1996 yılında kullandığı uçakla düşen Onno Tunç’u aramak için fırtınada havalanan Kaptan Pilot Süha Göçmen ve gazeteci Orhan Can Akmar’da Beşiktaşlı olan kitapçıda karşılaştı. Eski günleri andılar..

Yıl 1996 aylardan şubat ve kar fırtınasının ortası

Haber: Orhan Can ( Dönemin Kanal Haber Yurt Haber Müdürü )
Kamera: Engin Morgül

Fırtınada uçuş yapıp arama yapan haberciler..
Kendileri için de ölüm riski alan adamlar..
Haberciler..

Haber: Orhan Can ( Dönemin Kanal Haber Yurt Haber Müdürü )
Kamera: Engin Morgül

Yıllar sonra çift pervaneli ağır helikopterlerini bile uçuş yapmayı kabul etmediği fırtınada arama ve kurtarmayı kabul eden kahraman pilotlar Süha Göçmen ve Muzaffer Onno Tunç’u ölüme götüren yanlış kararını harita başında o fırtınada kendileri ile uçuş yapan Orhan Can’a 2008 yılında harita başında anlatmışlardı.

Diğer 2 kahraman Halit ve Muzaffer Kaptanlara da selam olsun..

1996 yılında kullandığı uçakla düşen Onno Tunç’u aramak için fırtınada havalanan Kaptan Pilot Süha Göçmen ve gazeteci Orhan Can Beşiktaş’ın alt yapısından yetişen Beşiktaşlı eski futbolcu Oytun Dırnaksız’ın Akmar’daki  Kitabevi’nde tesadüfen karşılaştılar.
Ölüm riskini göze alıp fırtınada 2 gün üstü üste arama ve kurtarma çalışması yapan dönemin “Gençleri” (Pilot ve haberci) eski günleri andılar..

Olgay Kitabevi’nin sahibi Oytun Dırnaksız ve Beşiktaş tribünlerinin tanınan siması ünlü müzisyen Mustafa Kemal Çokşen’in de muhabbettine doyum olmayan bir gün yaşandı..

Orhan Can, Süha Göçmen, Oytun Dırnaksız ve Mustafa Kemal Çokşen

1996 yılındaki haber şöyleydi:

Orhan Can’ı hiç böyle görmediniz.. Yıl 1996.. Uçağı düşen Onno Tunç’u ararken sis ve fırtına yüzünden helikopterle Selimiye Köyüne mecburi iniş yapmışlardı. Fırtınada uçuş yapıp arama yapan haberciler.. Kendileri için de ölüm riski alan adamlar.. Haberciler..

 

Yıl 1996.. Kanal D Yurt Haberler Müdürü Orhan Can uçağın düştüğü yerde anons çekmeye hazırlanıyor… Uçağın düştğü yeri bulan ekip, koordinatmarı bildirdikten sonra sisin etraflarını sarması üzerine helikopterle mecburi iniş yaptılar. Onno Tunç, 1996 Selimiye Köyü