Haydi herkes Vodafone (İnönü) Stadına. Biletler bedava. Beşiktaş ve Atletico Madrid Kadın Futbol takımları maçı

Haydi herkes Vodafone (İnönü) Stadına. Biletler ücretsiz. Beşiktaş ve Atletico Madrid Kadın Futbol takımları maçı Cumartesi saat 17.00’da..

Futbolda cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen yeni proje…

Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen Vodafone Kupası için Beşiktaş Kadın Futbol takımı İspanya’nın Atletico de Madrid Kadın Futbol takımı ile karşılaşacak…

Futbolda #BenVarım diyen kadınları destekleyen Vodafone’un Beşiktaş JK işbirliğiyle Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenleyeceği Vodafone Kupası, Vodafone Park’ta oynanacak.
Beşiktaş JK ve Atlético de Madrid kadın futbol takımlarının karşılaşacağı maça giriş ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek.

Konuyla ilgili olarak Vodafone Park’ta düzenlenen toplantıya Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Beşiktaş Alt Yapı ve Kadın Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Engin Aksoy ve Meltem Bakiler Şahin ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Esra Erol katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Cebi’in toplantıda yaptığı konuşma..

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi: “Beşiktaş JK, Türk sporunun mihenk taşı, kurulduğu günden bu yana sadece erkeklerin değil kadınların da spor yapma olanağı bulduğu bir kulüp.1936 yılında Berlin Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’yi temsilen kadın sporcu gönderen ilk kulüp.
Beşiktaş’ta yetişen Halet Çambel ve Suat Fetgeri milli forma ile olimpiyat oyunlarına katılan ‘ilk Türk kadın sporcular’ olarak Türk spor tarihine isimlerini yazdırdılar.
İlerleyen yıllarda da kadınlarımız hentboldan voleybola, basketboldan futbola her branşta Beşiktaş çatısı altında spor yapma imkânı yakaladı.
Beşiktaş JK olarak en büyük kazancımız budur ve bundan da gurur duyuyoruz. Biz sporun cinsiyeti olmadığına inanıyoruz; yeteneği ve azmi olan herkes Beşiktaş çatısı altında her spor dalında temsil edilebilir.
80 yıl önce Türkiye’den olimpiyatlara ilk defa kadın sporcu gönderen bir kulübün temsilcileri olarak, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da eşitlikten yana olduğumuzun altını çizmek isterim. Vodafone ile kadın futbolunda yakaladığımız başarılı çizgiyi devam ettirmeye kararlıyız.”

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şöyle konuştu:
“Beşiktaş ile bu kez kadın futbolu için güçlerimizi birleştiriyoruz.
Amaç odaklı bir şirketiz. Teknolojiyi insanların hayatını iyileştirmek için kullanmak istiyoruz. Herkesi kapsayan bir dijital toplum hedefliyoruz.
Cinsiyet eşitliğine önem veriyoruz. Futbol erkek işidir demek, yanlış. Kadınlar da en az erkekler kadar iyi futbol oynayabilir.
Vodafone Kupası’nda bunu hep birlikte göreceğiz. Takımlarımıza başarılar diliyorum.
Sayın Başkan’a ve Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum.
Kadın futbolunu desteklemeye devam edeceğiz. Futbolda #BenVarım diyen kadınların yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un yaptığı konuşma…

Hem sporu hem sosyal sorumluluğu barındıran bir projeyi imza atıyoruz. Kadınların futboldaki varlığı için Vodafone Kupasını düzenliyoruz.
Kadınların güçlenmesine yönelik pekçok projeyi imza attık.
2025’e kadar dünyada en iyi kadınlara iş veren olmayı istiyoruz.
Her süreçte kadınları öncelikli hale getiriyoruz Vodafon Kupası Vodafone grubunun dünyadaki başlattığı etkinliğin parçası “change the face“ ‘ben varım‘ kadınların varlığına dikkat çeken bir proje.
Futbolda “ben varım“ diyen tüm kadınları destekliyoruz, yıllarca kadınları futboldan uzak tuttuk.
Bu cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmek istiyoruz, değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vodafone olarak bize çok önemli görev düştüğüne inanıyoruz.
Kurulduğu günden beri Beşiktaş’a destek veriyoruz.
Erkek işi olduğu hakim düşünceyi kırmak için çok önemli adım.
Beşiktaş‘ı vizyoner yaklaşımından dolayı kutluyorum.
Kız çocuklarına, kadınlara “yapamazsınız, erkek oyunudur” diye kodlanan bir alanda cesurca destek vermek hepimiz görevi.
Beşiktaş bu algıyı kırmak için sahada mücadele ediyor

Dünya Kadınlar Günü vasıtasıyla saat 17.00 Beşiktaş dünyanın çok güçlü kadın takımlarından Atletico Madrid ile karşı karşıya geliyor, tüm biletler gişelerden ücretsiz olarak temin edebilecek.
Vodafone TV’den de canlı olarak vereceğiz.
İnanıyoruz ki stat tamamen dolacak anlamlı müsabakayı izlemelerini istiyoruz maça gelen her kişi için Beşiktaş kadın futbol takımına biz de destekte bulunacağız..
Türkiye’de kadın futboluna sevdalı futbolcularımızı da Beşiktaş altyapısına kazandırmak için çalışmak istiyoruz.
Vodafone Kupası’nın önemli farkındalık yaratacağına inanıyoruz
Sadece Türkiye’de değil ben varım diyen herkesin bakış açısını değiştirecek adım olacağına inanıyorum
Kadın futbolunu desteklemeye devam edeceğiz.
Bir takımı buraya getirmek için dikkat çekmek içindi tekrar yapılabilir:
Vodafone olarak Türkiye’deki kadın futbolunu ve Beşiktaş’ı desteklemeye devam edeceğiz.
Beşiktaş ile gönül ortaklığımız 2013’te başladı.
Vodafone Park Türkiye’nin akıllı tek stadı.
Stat ismi anlaşmamız 2023.
5 yıl opsiyonlu devam ediyor. Anlaşmada da dolar üzerinden yaptık.
Forma göğüs isminin dışında Beşiktaş Kara Kartal hareketi var. Çok önemli gelir kalemi. Önümüzdeki dönem büyütmeyi düşünüyoruz.
Beşiktaş Kara Kartal hareketiyle kulüp için kalıcı bir gelir yaratmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. K
alıcı gelir modeli yaratılabilir önümüzdeki dönemde.
Beşiktaş’a desteğe devam ediyor olacağız.
Toplam 3 farklı kulvar var.
Bir de Beşiktaş Kadın Futbol Takımı var önümüzdeki dönemde de iş birliği sürecek.

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Fırat Fidan’ın yaptığı konuşma..

Hem amatör hem futbol takımıyız.
Bütün skorlarını takip eden bir başkanımız var. Bugün kadınlar gününü bugün değil her gün olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz..

Meltem Baki Şahinler’in konuşması

Kadına önem veren, kadını eşit gören, eşit değerle görünmesini sağlayan bir şirketiz ve bunun sağlanmaya çalışılmasından gurur duyuyorum. Herkesin eşit olarak olanaklarından faydalanabildiği toplum hayal ediyoruz. Projeler geliştiriyoruz Vodafone olarak.
Vodafone Grubu olarak hedefimiz 2025’te kadınların en iyi işveren görmesini sağlamak.
Grubumuz kariyerine ara veren kadınları tekrar kariyerine başlatmak için program başlattı.
Bu yılın sonuna kadar 26 ülkede bin kadına ulaşması bekleniyor.
Eşi doğum yapmış, kendileri evlat edinmiş erkekler için de 18 haftalık izin ilk kez Vodafone’da bunu hayat geçirdik..

Kupa bizim için önemli organizasyon. Kadına önem veren şirketiz, kadınların varlığına dikkat çeken önemli bir maç olacak..

Kaptan Esra’nın konuşması

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Esra Erol ise şunları kaydetti: “Cinsiyetçi önyargıları kırmak gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Kadın Futbolu Takımı olarak, sosyal bir misyon da üstlendik. Herkese kadınların güçlü olduğunu ve futbol oynayabileceğini göstermek istiyoruz. Sponsorumuz Vodafone’a çok teşekkür ediyoruz. Vodafone’un futbolda ‘ben varım’ diyen kadın oyuncuları desteklemesi çok değerli. Atlético de Madrid ile maç yapacak olmanın heyecanı içindeyiz. Kendimize güveniyoruz. Bu maçın bizi en çok motive eden yanı, Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç olması. Bu maçı sadece kadın futbolcular için değil, dünyadaki tüm kadınlar için oynayacağız. Tüm futbolseverleri maçımıza bekliyoruz.”

xxx

Beşiktaş JK ile 7 yıl önce 150 milyon doları aşan değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone, toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği desteği futbol sahalarına da taşıdı.
Futbolda #BenVarım diyen kadınlara destek veren Vodafone, Beşiktaş JK işbirliğiyle Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç düzenledi.

Herkese açık olacak Vodafone Kupası, maça giriş ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. Maçın biletleri, Vodafone Park gişelerinden temin edilebiliyor. Cinsiyetçi algıyla mücadele Vodafone Kupası, Vodafone Grubu’nun tüm dünyada başlattığı “Ben Varım” hareketi kapsamında düzenleniyor. Bu hareketle, genellikle erkeklerle özdeşleştirilen alanlarda kadınların da var olduğunun gösterilmesi ve cinsiyetçi algının kırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, “Kadınlar futbol oynayamaz” anlayışına karşı çıkan Vodafone, toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan cinsiyetçi yapının değişmesi gerektiğine inanıyor. Kadın futboluna sürdürülebilir destek Kurulduğu günden bu yana Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın sponsoru olan Vodafone, kadın futboluna desteğini sürdürülebilir bir yapıda devam ettirecek. Beşiktaş JK işbirliğiyle Türkiye’de kadın futbolu yetenek taraması yapmayı planlayan Vodafone, kendi bünyesinde de bir kadın futbol takımı kurarak İstanbul Kupası’na katılacak.