Bu yer yüzü, sadece sizin için mi yaratıldı sanırsınız..
Öyle ise yanılırsınız..
Cam(transparan) kafalı balık türü Macropinna Microstoma Atlantik, Pasifik ve Hint okyanuslarının genellikle tropikal iklimli bölgelerinde 600 ila 800 metre derinliklerde yaşıyorlar. İçi sıvı dolu şeffaf kafa yapısının tam olarak ne işe yaradığı henüz bilinmiyor; fakat bu yapı sayesinde deniz analarına yaklaşabildiği ve avlanmak için bu gizlenme tekniğini kullandığı tahmin ediliyor.
Monterey Körfezi Akvaryumu Araştırma Merkezi (MBARI)’nde balığı inceleyen bilim adamları, yaklaşan bir av olması halinde balığın gözlerinin tıpkı bir dürbün gibi döndüğünü kaydetmişler. Normalde yüzgeçlerini suda neredeyse hareketsiz tutarak sabit kalan bu balık, avını farkettiği anda son derece keskin dönüşler yapabiliyor.
1939 yılından beri varlığı bilinen ama ancak 2004 yılında canlı yakalanarak fotoğrafı çekilebilen, yani oldukça yeni keşfedilmiş olan bu ilginç canlı bulunduğu laboratuvardaki akvaryumda halen incelenmekte.
Bu minik fıçı şeklindeki balıklar denizde,
suları beslenme filtrelerinden geçirerek ilerler bu sayede de planktonları da yemiş olurlar.
Bu minik fıçı şeklindeki balıklar, denizde, suları beslenme filtrelerinden geçirerek ilerler bu sayede de planktonları da yemiş olurlar.
Uzay istasyonu gibi yuva yapan balık.. Sanki, ‘Ben uzaydan geldim’ diyor..