Rize – GS maçında hakemin Galatasaray’ın galip gelmesi için verdiği kararlar ‘Futbolun kralı İngiltere’de oynanıyor. Açar onları izlerim’ dedirtti. Eray Emir Aydemir yazdı

Arkadaşlar, futbolun içindeki yapı “Galatasaray yarışın içinde olduğu her sezon ben onları bir şekilde şampiyon yaparım” diyor. Biz de kabullenip seyrediyoruz. Bu ülkede futbola (kombine, yayın, forma) verilen para haram. Bir kuruş harcamamak lazım. Kendileri oynasınlar.

Bu ülkede futbol Galatasaray’ın öncülüğünde bitirilmiştir. Gerçek anlamda maçların sonuçları oynanmadan belirlenmektedir. Bu sisteme para taşımak da bizim kabahatimizdir. Futbol ekonomisi kilitlenmeden bu düzen böyle devam eder.

Yapılacaklar çok net. Futbol camiası takım önemsemeden yayıncı kuruluş, kombineler ve forma satışlarına, kısacası futbolun ekonomisi içerisinde ne varsa hepsini boykot edecek. Başka türlü olmaz. Bu tiyatro yıllardır oynanıyor. Biraz vicdan sahibi kimse buna ortak olmaz. Ayıp!

Erol Mütercimler‘in haftalar öncesinden “Futbolun ekonomisi Galatasaray’ı şampiyon yapacak” dediğinde ne kadar haklı olduğu hafta hafta ortaya çıktı. Ben bu tiyatroya daha fazla para aktarmam. Futbol mu? Kralı İngiltere’de oynanıyor. Açar onları izlerim.

Eray Emin Aydemir