Beşiktaş Kulübü Başkan adayı Serdal Adalı konuştu

Serdal Adalı ve gazeteciler - kongre - gazeteciler - basın toplantısı

Kaynak: Ajans Beşiktaş – www.ajansbesiktas.com

Beşiktaş Kulübü’nde 20 Ekim’de yapılacak olan olağanüstü kongrede adaylığını açıklayan adaylar, projelerini anlatmak üzere medya karşına geçmeye başlıyorlar. Bu çerçevede bugün ilk olarak Serdal Adalı, medya mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda buluştu. Adalı toplantıda şunları söyledi:

KİMSENİN DEVAMI DEĞİLİM

“Fikret Orman, gel beraber mücadele edelim dedi. Ben de pusuda beklemek istemedim. Mali yapıdan buraya geleceğini biliyordum. Dışarda kalsam belki daha avantajlı olurdum. Fikret Orman’ın devamı gibi görüyorlar. 6 ay yönetimde olan mu devamı olur, yoksa 6.5 sene yönetimde olan mı?

7 SENEYİ İNCELETECEĞİM

Hesap sorma laflarını uzun zamandır duyuyoruz. Geçtiğimiz 7 seneyi, içinde olduğum 6 ayı da inceleteceğim. Bunu Başkan Fikret orman da yaptı. Eğer bir hata varsa gereğini yaparım.

SİMİT AYRAN YİYEN TARAFTAR

Bir hafta simit ayran yiyerek maç bileti parası biriktirecek taraftar, diğer tarafta yanlış işler dönmesine izin vermeyeceğim.

SPONSORLARA GÜNCELLEME

Mevcut sponsorlarla bir toplantı yapacağız. Takımın iyi gitmesi onların markalarına bir şeyler katıyor. Mevcut rakamları bir şekilde güncellemelerini isteyeceğiz.

ÜMRANİYE’NİN TAPUSU

Beşiktaş’a yeni gelirler getirecek şeyler yapmamız lazım. Öyle bir proje var. Beşiktaş’a gelir getirecek bir yerler düşünüyoruz. Nasıl ki zamanında Süleyman Seba, Fulya’yı Beşiktaş’a kazandırmış, onuN gibi. Ümraniye’nin tapusunu alacağız.

EN BÜYÜK PROJE

Özkaynak düzenine dönmezsek furbol giderleri düşmeyecek. Özkaynak düzenine dönüş en büyük projemiz. Beşiktaş Akademi’yi bu sene içinde bitireceğiz.

10 sene önce verdiğim 6 milyon dolar vardı. O TL’ye çevrildi, 6 milyon 700 bin TL kaldı. O parayla Beşiktaş akademiyi yapayım dedim. Kazanamazsam da orayı bitireceğim.

PROFESYONEL YAPIYI HİÇBİR ŞEKİLDE BOZMAYACAĞIZ

Profesyonel yapıyı hiçbir şekilde bozmayacağız, daha da güçlendireceğiz. Bunun başında furbol var.

BEŞİKTAŞ’TA FUTBOL OYNAMI BİRİNİ YÖNETİME ALACAĞIZ

Eski futbolcularla da çalışmayı düşünüyoruz. Kimimiz inşaattan anlıyoruz, kimimiz eğitimciyiz. Futboldan anlayan isimlerle de daha çok çalışmak istiyoruz.

Yönetimin içine Beşiktaş’ta futbol oynamış birini alacağız.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Tüzükle ilgili çok talep var. Sırf bir değişiklik yaptık diye bir şey yapmak istemiyoruz. Şu an mevcut 3 döneme ek olarak, 1 dönem ara verdikten sonra başkanlığı devam edebilir düşüncem var. Ömür boyu başkanlık neden olmasın?

TRASFER TEKLİFİ

Hiçbir futbolcumuza gelen resmî bir teklif yok.

QUARESMA SORUSU

– Quaresma döner mi?
– Antrenör olarak belki döner.

Quaresma olayının gerçeğini anlatayım size. Beşiktaş’a gelmeden önce de hayranıydım. Kendi çocuğundan daha fazla onunla ilgilendim, ilk geldiği zaman. Yeni yönetim geldiği zaman apar topar, hiç haketmediği şekilde gönderildi. O zaman da ben yolcu etmiştim.

Aradan bir süre geçtikten sonra da geri döndü. Şampiyonlukta vardı, faydalı da oldu.

Geçtiğimiz sene devre arasına yakın. Eşimle rahatsızlık geçirince bize geldi. Eşim rahatsız, takım bulursam gitmek istiyorum dedi. Ben de sezon ortası olmaz, sezon sonunu bekle dedim.

Sonra duydum ki karışı eşyalarını toplamış. Aradım, ya ben gitmek istiyorum dedi. Sonra duydum ki kalıyormuş.

Sezon bitti tekrar konuştuk. Ya bir gideceğim, bir gitmeyeceğim diyorsun karar ver dedim. Takım bakıyorum, siz de bakın dedi. Ben de dedim ki sen gidecekmişsin gibi program yapıyoruz.

Yönetim olarak da artık karar vermemiz lazım dedim ve ayrılık kararını verdik. Son talep haricinde tüm gideceğim talepleri kendisinden geldi.

Büyük bir ihtimalle menajerler kafasını karıştırdı. Jübile yapıp gitmesi en büyük isteğimdi. Kasımpaşa 1 milyon ödüyor, 600’ünü de biz ödedik.

SICAK PARA

Sıcak para için kafamızda tüm düşünceler var. Önceliğimiz ilk 1-2 ay. O süreci banka veya yönetim içinden halledeceğiz. Daha sonra; taraftarla da bir proje yapabiliriz. Paranın doğru kullanılacağı düşünülürse onlar da katkı yapar. Yönetim olarak da Beşiktaş’a vereceğimiz hiçbir parayı geri almayacağız.

FİKRET ORMAN

Fikret başkan ile her gün görüşüyorum. 2 hafta önce Demirören ile görüştüm. Bilgili ile görüşmedim. Ben kimsenin devamı değilim. Seçim sandıkta kazanılır.

“HERKES PARAYI SORUYOR AMA…”

Herkes parayı soruyor ama dünyada en önemli şey insanın özgürlüğü. Sizi şöyle 6 saat bir odada, sandalyede oturtalım ne demek istediğimi anlarsınız.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

Kulüpler birliği başkanlığına aday olmam. Başkan’a da bırak kulüpler birliğini de işimize bakalım diye konuştuk. Beşiktaş’ın yapılacak çok işi var.

ORMAN’IN İSTİFASI

Başkan’la son görüşmemde aday olmayacağı kararlılığını gördüm. Çok da baskı yaptık kalsın diye, ama olmadı.

“HAYIRDIR, BEN FİKRET ORMAN’LA MI BEŞİKTAŞ’A GİRDİM?”

Hayırdır, ben Beşiktaş’a Fikret Orman ile mi girdim? Ben kimsenin devamı değilim. Eğer birileri aranıyorsa siz iyi bulursunuz. Camiadaki bölünmüşlüğü parçalanmışlığını bir an evvel gidermemiz lazım. Taraftar kulüpten, kulüp taraftardan kopuk. Kimseyi dışlamadan herkesi dinleyerek camiayı toplayacağımıza inanıyorum. Birbirimizle uğraşmaktan dışarı ile uğraşmıyoruz.

MALİ TABLO

Mali tabloyu çözmeden ‘adayım’ demek istemedim. Pazar seçim, Pazartesi bu kulübe para lazım. Ben bilincindeyim, Ahmet bey de bilincinde. Her aday biliyor.

OCAK’TA TRANSFER YAPACAĞIZ

Ocak’ta transfer yapacağız. Seçim sürecinde futbol takımı üzerinden yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Bana göre bu takım iyi gidecekİyi bir futbolcu topluluğu var. Geçtiğimiz sezondan sonra bu sezon futbol kısmına bütçe yaptık ve transferleri bununla yapmaya çalıştık. Yaptığımız bütçeye zarar vermeden devre arasında transfer yapacağız.

ABOUBAKAR

Santrafor almaya çalıştık. Aboubakar o tarihe kadar idmana çıkmamış. Transfer olsun die ‘şunu aldık demek’ için transfer yapmadık. Bu işlerde en iyisiyim. Gider alır gelirim. Orta saha alacağız.

KARIUS’UN SÖZLEŞMESİ

Karius ile oturup konuşmadık. Zorunlu satın alma opsiyonu yok. (Ortaçizgi.com, Futbol Arena ve AjansBeşikta)

xxx

Bir başka özet

Hepimizin ortak noktası Beşiktaş. Projelere açığız elbette. Başkan olursam diğer adayların varsa bizimle paylaşacakları proje bunları değerlendirmeyi isteriz.

Tüzük değişikliği ile ilgili talep çok. Meslek körlüğü dediğimiz bir hadise var. Tüzük 3 dönem başkanlığa izin veriyor ama üç dönemin ardından bir dönem ara verip tekrar olabilir neden olmasın. Sonsuza kadar neden aday olunamasın.

Quaresma antrenör olarak geri döner belki. Ricardo’yu çok severim, Beşiktaş’a gelmeden önce de hayranıydım. Geldiğinde de çocuğumdan çok onunla ilgilendim. Bir önceki gidişinde hiç hak etmediği şekilde gönderildi. Havalimanında ben uğurladım. Sonra yeniden döndü şampiyonluklarda faydası oldu. Geçen sene devre arası geldiğinde ‘Eşim Türkiye’de kalmak istemiyor’ dedi ben sezon sonu git diye konuştum. 1 hafta sonra duydum ki karısı eşyaları toplamış beni aradı gidiyorum dedi. Ancak transferin son günü geldiğinde kalıyorum dedi. Sezon sonu geldiğinde de gidecek misin kalacak mısın karar ver dedim. O da siz kulüp bakın ben de bakacağım cevabını iletti. Kamp dönemi kulüp bulamadı, bu 6 aylık süreçte tüm talepler kendisinden geldi, sonuncusu hariç. Çeklerinin karşılıksız çıktığı doğru değil, gittiği gün alacağı yoktu. Jübile yapıp yollamak en büyük isteğimdir.

20 milyonluk camiayız ama 20 bin üyemiz var. Bu sayıyı 100-120 bin yapıp bütçeye önemli katkısı olmasını istiyoruz.

Para konusunda hepsi var aklımda. Bu 2 ayı yönetim ve banka kaynağıyla geçmemiz lazım. Taraftarımız da var, çıkar parayı verir yeter ki doğru yere gideceğine inansınlar. Biz görevi devrettiğimiz de verdiğimiz parayı geri almayacağız. Yönetime alacağım arkadaşlara bu şartı koşuyorum. Buna göre beraber çalışalım diyeceğim. Beşiktaş gönül işidir, para pul aramamak lazım.

Üyelik konusunda benim de rahatsızlığım var. Küçük oğlumu üye sanıyordum değilmiş, kurullardan bekletilmiş üye yapmamışlar. Bana da gösterdiler adamın Fenerbahçe, Galatasaray formalı fotoğrafları var. Bunları inceleyip, düzeltmemiz lazım.

Hoca ve takım ile ilgili cevapların yanlış olacağını düşünüyorum. Diğer adayların da bunun siyasetini yapmamasını diliyorum.

Camianın önde gelenlerinin her zaman bana ilgisi ve teveccühü var. Fikret başkanla her gün görüşüyorum. Yıldırım Demirören ile iki hafta önce başsağlığı için aradığında görüştüm. Serdar Bilgili ile görüşmedim. Destek dille olmaz, sandıkta olması lazım seçimler sandıkta kazanılır. Konu Beşiktaş olduktan sonra başıma ne geldi, ne gelecek düşünmem.

Eski yönetimlerde, kulübün herhangi bir yerinde görev almış insanların kulüpten atılması şık değil. Bununla ilgili camiayı barıştırmak lazım. Küfür, hakaret etmedikçe beni eleştirdi diye kimseyi atacak değilim.

Ben nasıl Fikret Orman döneminde ihtiyaç var diye yönetime girdiysem bunlar olabilir. Devir ben yaparım ederim devri değil. Camiayla, genel kurulla, sokakla kopmuşuz. İster istemez takım bu seçim ortamından etkileniyor. İyi niyetli olan herkesle çalışırım. Sırf şov olsun diye kimseyle yola çıkmam.

Bir takım görevlere insanlar ve camia bizi istiyor. Kulüpler Birliği’ne herhangi bir adaylık düşünmüyorum çünkü Beşiktaş’ın çok işi var.

Başkanda yeniden aday olmama noktasında o kararlılığı gördüm. Biz de çok baskı yaptık görev süresinin sonuna kadar kalması için ama o istemedi.

Serdal Adalı ve gazeteciler